[All] Audio w b4
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Innego nie polecę. Polecam zostawienie ORI w tym przypadku.DarekBAMB pisze:ale kurcze cos tanszego chcilbym te dla mnie za drogieeee
Nie będę podawał Ci czegoś, co nie ma sensu.
Wkładanie tanich pioneerów, blaupunktów czy innych nie da Ci lepszego efektu niz glosniki nokia, ktore masz w aucie. Mogą ewentualnie wiecej syku z siebie wydac, a to nie warte nawet 20 zl.
Poza tym jesli chcesz montowac tweetery musisz (powinienes) mieć odseparowane midbassy.
I dalej, jesli chcesz kupic najtansze midbasy, to zagrają jak szerokopasmowe Nokie, ktore posiadasz.
Zatem jak widzisz, sensu w tym brak.
Jesli chcesz koniecznie wydać jakąś kasę, to wpłać na biedne dzieci Albo kup sobie flaszkę.
po pierwsze sciagnij boczek bo glosnik ori jest przykrecony od srodka do boczka - zdejmiesz, sam zobaczysz. zreszta jak nadmienil Audi_A6 to 2 min roboty...
po drugie - jak sciagniesz boczek to zobaczysz ze jest tam dosc sporo miejsca na glosnik wiec glebokosc montazowa nie ma wiekszego znaczenia - glosniki maja najczesciej okolo 6cm glebokosci montazowej
po trzecie, albo w sumie przede wszystkim - po co chcesz tam dawac 16cm? jak juz chcesz cos zmienic to lepiej oszpecic tylna polke niz drzwi, bedzie przynajmniej jakis efekt. glosnik w drzwiach po pierwsze bedzie przykrecony do plastiku a po drugie zaslania go kanapa... jedyny minus to to ze musisz kabelki podciagnac.
po drugie - jak sciagniesz boczek to zobaczysz ze jest tam dosc sporo miejsca na glosnik wiec glebokosc montazowa nie ma wiekszego znaczenia - glosniki maja najczesciej okolo 6cm glebokosci montazowej
po trzecie, albo w sumie przede wszystkim - po co chcesz tam dawac 16cm? jak juz chcesz cos zmienic to lepiej oszpecic tylna polke niz drzwi, bedzie przynajmniej jakis efekt. glosnik w drzwiach po pierwsze bedzie przykrecony do plastiku a po drugie zaslania go kanapa... jedyny minus to to ze musisz kabelki podciagnac.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Myślę że do 70mm spokojnie wejdzie, ja mam 16.5 mm na głośniku i zmieścił się spokojnie (pamiętaj że mam mały dystansik 5mm) do komory głośnikowej wepchaj gąbkę bo inaczej będziesz miał pusty dźwięk. Wiadomo że z drzwi dobrze nie słychać ale 16-stką nic nie oszpecisz. Ja mam głośniki z boschmana ponieważ mają najzwyklejsze i najmniejsze maskownice. Inni producenci produkują takie gówno że głośnik ma 10cm a z maskownicą 16 ... straszna wiocha ... z boschmana maskownica wystaje max 1cm
..czyli maxer spokojnie moge tam umiescic glosnik 16,5 cm...jesli mowisz ze głebokosc jest tam koło 7 cm to spokojnie mozna tam wlozyc taki glosniczek...a jeszcze jedno maxer jak tam too zakładales???....zdejmowales panel czy tylko powiekszyles nożykiem otwor ??...slyszalem rowniez ze w podszybiu mozna wlozyc 13 cm glosniczek zamiast 10 cm czy to prawdaa???..rowniez jestem tym zainteresowany...
koko666 wiesz wolalbym zrobic to w drzwiach bo w tylnej klapie musilabym cos zrobic z balachą bo nie mam tam otworow..tzn wiesz najpierw chce zrobic cos z tylnymi drzwiami i podszbiem...a pozniej wlasnie bede musialm o jakis 25 cm glosnkiczkach w tylnej klapie ...
[ Dodano: 2008-03-02, 14:43 ]
.....ten komplet mam zamiar kupic w tylne drzwi http://www.allegro.pl/item321942823_kom ... tweet.html
bedzie dobry ??...
koko666 wiesz wolalbym zrobic to w drzwiach bo w tylnej klapie musilabym cos zrobic z balachą bo nie mam tam otworow..tzn wiesz najpierw chce zrobic cos z tylnymi drzwiami i podszbiem...a pozniej wlasnie bede musialm o jakis 25 cm glosnkiczkach w tylnej klapie ...
[ Dodano: 2008-03-02, 14:43 ]
.....ten komplet mam zamiar kupic w tylne drzwi http://www.allegro.pl/item321942823_kom ... tweet.html
bedzie dobry ??...