Problemy z Klubem. Komentarze do mailingu.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Skuciok
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Nie wiem Doc czy przychylisz się do mojego pomysłu ale przedstawię go tutaj.
Po pierwsze trzeba byłoby realnie oszacować ile kasy potrzeba płacić. Tak na oko z tych 6,5 tys martwych dusz
aktywnych choćby raz od czasu będzie powiedzmy z 500-1000 ludzi, z czego na zapłacenie jakiejś $ zdecyduje się znowu pewnie max ze 100-150 ludzi, jak bedzie 200 wpłat to naprawdę będzie grejt sakcess. Napisałem to "na oko" bo tylko Ty wiesz ile tak naprawdę kasy przez ostatnie 2 zrywy wpłynęło na konto i od ilu ludzi.
No to teraz do rzeczy. Zakładając że będzie wpłacało 100 do 150 ludzi to z tego co piszesz wystarczyłoby wpłacić 2 zł na miesiąc od osoby, co uważam że jest śmiesznym kosztem za ilość pomocy, wiadomości itd. jakie sobie udzielamy na tym forum.
Widziałem na innym forum, że użytkownicy wspomagający klub są jakośtam wyróżnieni np. w podpisie pod nickiem mają napisane że wspomógł klub, czy też są innym kolorkiem. Chodzi mi o to, że jest to strategia przyciągająca dawców i ludzie chętniej zapłaciliby te parę groszy miesięcznie, żeby być w jakiś tam sposób wyróżnieni. Może warto byłoby coś takiego przemyśleć. i np. powiedzieć że ok. jak wpłacisz np. 2 zł x12miesięcy = 24 zł lub 2złx6 miesięcy=12 zł, no to na rok, czy pół roku dostajesz podpis że pomagasz klubowi. a po tym czasie jak sobie nie zapłacisz to podpis byłby kasowany. Myślę, że zapewniłoby to w miarę jakąś ciągłość wpłat, skoro za serwer trzeba by było płacić co miesiąc od teraz.
tamte kwoty były przykładowe, żeby było "równo" to można powiedzieć że np. rok wyróżnienia będzie kosztował 25 zeta, a pół roku 15 zeta
żeby miesięcznie jeszcze ciut więcej zedrzeć 
no to taki miałem pomysł a żeby nie było że jestem pazerny na "wyróżnienia" to bezinteresownie wpłacam na klub $ teraz, właśnie poleciała
pozdrawiam
Po pierwsze trzeba byłoby realnie oszacować ile kasy potrzeba płacić. Tak na oko z tych 6,5 tys martwych dusz
No to teraz do rzeczy. Zakładając że będzie wpłacało 100 do 150 ludzi to z tego co piszesz wystarczyłoby wpłacić 2 zł na miesiąc od osoby, co uważam że jest śmiesznym kosztem za ilość pomocy, wiadomości itd. jakie sobie udzielamy na tym forum.
Widziałem na innym forum, że użytkownicy wspomagający klub są jakośtam wyróżnieni np. w podpisie pod nickiem mają napisane że wspomógł klub, czy też są innym kolorkiem. Chodzi mi o to, że jest to strategia przyciągająca dawców i ludzie chętniej zapłaciliby te parę groszy miesięcznie, żeby być w jakiś tam sposób wyróżnieni. Może warto byłoby coś takiego przemyśleć. i np. powiedzieć że ok. jak wpłacisz np. 2 zł x12miesięcy = 24 zł lub 2złx6 miesięcy=12 zł, no to na rok, czy pół roku dostajesz podpis że pomagasz klubowi. a po tym czasie jak sobie nie zapłacisz to podpis byłby kasowany. Myślę, że zapewniłoby to w miarę jakąś ciągłość wpłat, skoro za serwer trzeba by było płacić co miesiąc od teraz.
tamte kwoty były przykładowe, żeby było "równo" to można powiedzieć że np. rok wyróżnienia będzie kosztował 25 zeta, a pół roku 15 zeta
no to taki miałem pomysł a żeby nie było że jestem pazerny na "wyróżnienia" to bezinteresownie wpłacam na klub $ teraz, właśnie poleciała
pozdrawiam
dobre dobre kolegoEzumaru pisze:Natchnięty całą sytuacją zapaliłem papierosa i wpadł mi do głowy pomysł na zajefajny obrazek.Wziąłem się do montowania i oto efekt :
Wspomóż PKA80
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80

- Imię: Krzysztof
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
przynaje racje i wydaje mi się że to jest dobry sposób na zebranie pieniędzy a nawet był bym za małym przypominaniem pod koniec każdego miesiąca oczywiście tym którzy zaczeli coś wpłacaćSkuciok pisze:Nie wiem Doc czy przychylisz się do mojego pomysłu ale przedstawię go tutaj.
Po pierwsze trzeba byłoby realnie oszacować ile kasy potrzeba płacić. Tak na oko z tych 6,5 tys martwych duszaktywnych choćby raz od czasu będzie powiedzmy z 500-1000 ludzi, z czego na zapłacenie jakiejś $ zdecyduje się znowu pewnie max ze 100-150 ludzi, jak bedzie 200 wpłat to naprawdę będzie grejt sakcess. Napisałem to "na oko" bo tylko Ty wiesz ile tak naprawdę kasy przez ostatnie 2 zrywy wpłynęło na konto i od ilu ludzi.
tamte kwoty były przykładowe, żeby było "równo" to można powiedzieć że np. rok wyróżnienia będzie kosztował 25 zeta, a pół roku 15 zetażeby miesięcznie jeszcze ciut więcej zedrzeć
pozdrawiam
Też tak uważam. Z resztą tak na dobrą sprawę jak by na to popatrzeć to co to jest 25zł w skali roku dla nas ? Dla większości na pewno nic. Nie odczujemy tego na budżecie, a będziemy mieli stabilne forum i centrum. Więc... <ok>willi pisze:przynaje racje i wydaje mi się że to jest dobry sposób na zebranie pieniędzy a nawet był bym za małym przypominaniem pod koniec każdego miesiąca oczywiście tym którzy zaczeli coś wpłacać
-
ciastek_87
- Forum Audi 80

Popieram Kolegę i wpłacam niestety tylko 10 zł ale już 2-gi razWidziałem na innym forum, że użytkownicy wspomagający klub są jakośtam wyróżnieni np. w podpisie pod nickiem mają napisane że wspomógł klub
Niestety tylko 10 bo pracuję w "cÓDNEJ" fIRMIE" i nie mieszkam w Krakowie ani w Warszawie
Pozdro dla Wszystkich
Apropos wyróżnienia to jestem za kolorowaniem tych co wpłacą coś
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Niestety jest tak jak mówisz. Liczyć można tylko na aktywnych userów, na osoby którym zależy na klubie i nie wychodzą z założenia ... jeśli zniknie to piet to drapał.Skuciok pisze:Po pierwsze trzeba byłoby realnie oszacować ile kasy potrzeba płacić. Tak na oko z tych 6,5 tys martwych duszaktywnych choćby raz od czasu będzie powiedzmy z 500-1000 ludzi, z czego na zapłacenie jakiejś $ zdecyduje się znowu pewnie max ze 100-150 ludzi, jak bedzie 200 wpłat to naprawdę będzie grejt sakcess. Napisałem to "na oko" bo tylko Ty wiesz ile tak naprawdę kasy przez ostatnie 2 zrywy wpłynęło na konto i od ilu ludzi.
Masz rację, ale z doświadczenia wiem, że to nie zadziała.Skuciok pisze:No to teraz do rzeczy. Zakładając że będzie wpłacało 100 do 150 ludzi to z tego co piszesz wystarczyłoby wpłacić 2 zł na miesiąc od osoby, co uważam że jest śmiesznym kosztem za ilość pomocy, wiadomości itd. jakie sobie udzielamy na tym forum.
Każdy wpłaci po 2 zł raz, a drugi raz już zapomni. W ten sposób zbierzemy grosze i na tym się skonczy.
W moich planach jest zebranie budżetu, który pozwoli na zakup serwera na rok. Który zabezpieczy wydatki na rok.
Po roku, lub więcej, zależy od wpłat, przypomnę się i poproszę znowu o pomoc. Nie sposób jest prosić się co miesiąc o 2 złote i zawracać wszystkim gitarę mailami.
To jest fajna myśl, ale tylko pod warunkiem napisania odpowiedniego skryptu, czego ja nie jestem w stanie zrobić.Skuciok pisze:Widziałem na innym forum, że użytkownicy wspomagający klub są jakośtam wyróżnieni np. w podpisie pod nickiem mają napisane że wspomógł klub, czy też są innym kolorkiem.
Skrypt taki wstawiałby przy awatarze odpowiednią grafikę czy tekst na miesiąć. Po 30 dniach sam znikałby do czasu ponownego dodania go, jeśli osoba wpłaciła.
Wydaje mi się, że nie ma sensu dodawać ręcznie dożywotnio takiej informacji. Nie w ten sposób.
Przemyślę na spokojnie możliwości nagradzania userów za wpłaty.
Jeszcze nie weryfikowałem, ale zapewne doszło. Dzięki!Marconi pisze:Jeżeli wpłaciłem na Bre Bank to mam nadzieję że też doszło
Chętnie, masz kogoś ? Wiesz .. rzucić ot tak pomysła możnaszuan pisze:jeśli nie ma to może jakiś sponsorów skołować? na str główną dać reklamy np sklepów i za to $$$
Sponsor to musi byc ktoś bardzo poważny, ktoś kto podpisze umowę, aby nie było sytuacji, że da nam 200 zł miesiecznie, intensywnie się poreklamuje, a po miesiacu wypnie na nas dupe.