[B3, B4, 90 ALL] autocheck i board komputer ACBC
Pewnie ze sie da, ja mam takie cos BC z MC zakupione i wmontowane u siebie.Leo pisze:Da się kupić BC bez AC , w 90tkach były , ETKA tak samo pokazuje moduł sam BC bez AC.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2008, 22:30 przez pilocik69, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Bord Computer nigdy nie wystepował sam, albo był z Chcekiem, albo z Mini Checkiem, albo z Auto Checkiem, i to bez róznicy czy stary czy nowy do TDIka musi byc z R4/R5 chyba ze lubimy jak swieci nam Cisnienie oleju.Leo pisze:Da się kupić BC bez AC , w 90tkach były , ETKA tak samo pokazuje moduł sam BC bez AC
No ja mam ten problem spalanie 12/100 mam jeszcze do sprawdzenia jedną opcję ale nie mam czasu.Arczizioom pisze:Mam jeszcze jedno zapytanko. Miałem okazje kupić ACBC ale się wstrzymałem z powodu że siedział on w TDI i zawyżał spalanie a więc mogło być tak i u mnie. W tym przypadku nie da się powiedzieć a co tam 2l w tą czy w tą. Jaki kupić żeby w 1Z nie zawyżał spalania?
Solskier zmienił ECU i pisał ze mu ładnie chodzi i wskazuje jak trzeba.
[ Dodano: 2008-03-26, 21:43 ]
trzeba szukać albo do R4/5 do R4/5 a jeśli występuje V6 to tylko V6 bho żadne zworki nie pomogą.Leo pisze:co do autochecka, powinno nie mieć to znaczenia, gdyż ma zworki, które przestawia się odpowiednio.
Solskier pisał, Cobra pisał, Sylwiasty pisał i ja też już drugi raz piszę.
Poczytajcie cały temat.
Chodzi o dynamiczną kontrolę ciśnienia oleju.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Arczizioom, tak jak napisal Kolega minon1, zmieniłem ECU z silnka AHU (16 bitowy komp) i spalanie pokazuje idealnie moge sie doczepić ze wrecz moze nawet zaniza o około 5l ale już nie moge tego wyregulowac zworkami, bo skończyła sie regulacja ogólenie jest bardzo fajnie, w wiekszosci TDIków (tak około 99%) spalanie jest zawyzane, pewnie z racji tego ze BC nigdy nie byl przewidziany do Diesla.
moj komp ma nr 81 117 723 VDO, moze ktos powie czy to v6 czy 4/5
pozatym na obudowie kompa jest taki jakby schemat 3 zworek i przy roznych ich ustawieniach pisze albo diesel albo bezyna i albo r4/5 albo v6 tylko ze ja zadnych zworek znalesc nie moge, moze gdzies w srodku sa ? nie wiem bo nie rozbieralem go
pozatym na obudowie kompa jest taki jakby schemat 3 zworek i przy roznych ich ustawieniach pisze albo diesel albo bezyna i albo r4/5 albo v6 tylko ze ja zadnych zworek znalesc nie moge, moze gdzies w srodku sa ? nie wiem bo nie rozbieralem go
jakby ktoś mógł rozpisać dokładnie co trzeba podłączyć do kostki AC bo mam sam AC a kable które są wypisane w tablekach jakie sądostępne na forum nie występują wszystkie za licznikiem skąd je podciągnąć?? //gaźnikowy silnik 1.8// jak ktoś przerabiał ten temat to prosze o dokładną pin mape i skąd podciągał kabelki jeśli nie były zaślepione za licznikiem i czekały na rezanko =]
z góry dzięki!!
z góry dzięki!!
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
trash89, Do AC podłacznasz głównie 3 kable z ciśnieniem oleju... reszte praktycznie masujesz, a sygnały typu płyn hamlucowy czy temperatura ida z płyty głownej licznka, jesli nie masz tych sygnałów to zapewne bedzie trzeba od czujników podciagnac do licznka albo do kostki AC, zastanawiam sie tylko czy mozliwe jest podłaczenie AC do silnka gaźnikowego, który nie ma ecu, czy ma?
ma coś takiego jak ekotronic czy coś montowane wewnątrz samochodu na nadkolu pod obiciem! nie rozumiem tylko jednej rzeczy np. o co chodzi z tym masowaniem żarówek?? czy to żeby we wtyczce zmasować czy co?? to pytanie mnie nurtuje niezmiernie! i jakby ktoś miał na schemaćie tą wtyczke żeby były kolory kabli i pin do którego wchodzi! [B3 1.8 na gaźniku pierburg 2EE]