[B4 1,9 TDI] pompa wtryskowa co ja zepsulem
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
[B4 1,9 TDI] pompa wtryskowa co ja zepsulem
Przepraszam za tak nazwany temat ale jak bym wiedział co zepsułem to bym nie musiał go pisać. A więc tak od paru dni miałem problemy z szarpaniem podczas jazdy było tak że jak przyspieszałem to turbina raz się włączała i z chwile wyłączała i tak w kółko, z racji tego że dziś miałem mały ruch w sklepie to ściągnąłem osłonę z silnika żeby zobaczyć co tam się dzieje potem na odpalonym silniku poruszałem wtyczką od wtrysku sterującego i obroty zaczęły falować, teraz to nie wiem czy to ta wtyczka czy ta okrągła od nastawnika ale jak to porozpinałem i potem spiąłem i tak kilka razy to silnik już nie odpalił <placze>
już kiedyś miałem problemy z tą wtyczką od nastawnika kiedyś ją ruszyłem i też silnik sam sobie gazu dodał
może gdzieś jet jakiś bezpiecznik czy przekaźnik który mogłem spalić
a może to ten nieszczęsny nastawnik :?:
już kiedyś miałem problemy z tą wtyczką od nastawnika kiedyś ją ruszyłem i też silnik sam sobie gazu dodał
może gdzieś jet jakiś bezpiecznik czy przekaźnik który mogłem spalić
a może to ten nieszczęsny nastawnik :?:
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
nowy ok 600pln. i chyba tak zrobię byłem u tego chłopaka co mi to robi, no i komputer nałapał błędów, pokasował je to odpalił ole obroty 1050 i jak się prze gazuje to silnik jak zchodzi z obrotów gaśnie. mocy brak, jak odpięliśmy wtyczkę od sterującego znowu złapał błędy i nie odpalił, ten koleś coś mi wspominał jeszcze że w nastawniku mogło się coś zjarać, Qrcze ale i z tą wtyczką coś jest tylko teraz to już nie wiem w poniedziałek ma skombinować jakiś wtrysk i zobaczymy co z tego wyniknie
[ Dodano: 2008-03-29, 19:32 ]
a może kupić jakiś klp używanych wtryskiwaczy od AFN w sumie koszt taki jak za nowy sterujący
[ Dodano: 2008-03-29, 19:32 ]
a może kupić jakiś klp używanych wtryskiwaczy od AFN w sumie koszt taki jak za nowy sterujący
-
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
dzięki panwie za rady właściwie to tak myślę po co kupować jeden nowy a 3 stare może kupie te http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.
od ASV były by lepsze ale te to ciężko dostać
od ASV były by lepsze ale te to ciężko dostać
MARCIN 80B4, sprawdz porzadnie przewody do nastawnika,
wtryski jak maszkupowac to komplet od AFNa cenowo wyjdzie Ci to samo a nawet z korzyscia w mocy
(zmienialem znajomemu i mial przyrost 14KM i 26 Nm) na forum golfa ktos ostatnio sprzedawal
a na poczatek podaj bledy jakie wywalalo podczas tego szarpania itd
wtryski jak maszkupowac to komplet od AFNa cenowo wyjdzie Ci to samo a nawet z korzyscia w mocy
(zmienialem znajomemu i mial przyrost 14KM i 26 Nm) na forum golfa ktos ostatnio sprzedawal
a na poczatek podaj bledy jakie wywalalo podczas tego szarpania itd
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Adamm, na razie dostarczyłem mu wtrysk od testu od AHU, jakie błędy nie wiem dokładnie jeden na pewno od wtrysku sterującego efekt był taki że po odpięciu wtrysku już nie odpalił ,teraz odpala ale cóż turbina się nie nie ma wcale siły, zobaczymy co będzie jak ten wtrysk zamontuje, co do przewodów to mu mówiłem że coś z nimi jest nie tak, a i jeszcze ten koleś mówi że coś w nastawniku mogło się zjarać przez to że zapłon był włączony czy to możliwe :?:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub