[B3/B4] Boczki w skórze :-)
minon1 pisze: ogr widziałeś wstawki z alkantary :?: :shock: Zajebiście wyglądają
Co do tego średniawo to bardzo ładnie się prezentuje jak byś zobaczył na żywo to może byś zmienił zdanie.OGr pisze:minon1, Jak dla mnie średniawo, ale kto co lubi
To nie jest jakieś tam wykonanie tym zajęła się profesjonalna firma
do OGr czy jest taka możliwość żebyś wycioł gotowe kawałki z tej skóry i wystwaił na allegro albo sprzedał mi w jakiś inny sposób. Ja mam boczki z weluru pod ktorym już prawie nie ma gombki i strasznie to wyglada(pomarszczony i odchodzi welur), tak wiec bardzo by mi zależalo na takiej skórce bo sam jezdzilem po tapicerach i mi każdy mówił że tego sie nie da podkleić bo nie ma takiego kleju który wytrzyma temp. w aucie np. latem czekam na odpowiedz
Fubi, ja nie twierdzę że robota jest źle wykonana ale tam standardowo bywało pseudo-drewienko lub perforowana skórka. I tą perforowaną skórkę bym osobiście tam wolał
hascher85, Jeżeli chodzi o klej to jest bardzo fajny klej bodajrze firmy BOXTON o VINYLU. Bardzo ładnie trzyma takie skórki Ja użyłem QUILOSY i ma trzymać długie lata, ale pytałem tapicera o klej to mówił że używają butaprenu i trzyma równie dobrze. Myślę że możemy się dogadać co do materiału. Mam stare boczki ale pod manualne podnośniki. Jeżeli bardzo chcesz to mogę ci od razu na nie przykleić ten materiał i wysłać całość ? No chyba że masz elektryczne lub chcesz się sam z tym babrać
hascher85, Jeżeli chodzi o klej to jest bardzo fajny klej bodajrze firmy BOXTON o VINYLU. Bardzo ładnie trzyma takie skórki Ja użyłem QUILOSY i ma trzymać długie lata, ale pytałem tapicera o klej to mówił że używają butaprenu i trzyma równie dobrze. Myślę że możemy się dogadać co do materiału. Mam stare boczki ale pod manualne podnośniki. Jeżeli bardzo chcesz to mogę ci od razu na nie przykleić ten materiał i wysłać całość ? No chyba że masz elektryczne lub chcesz się sam z tym babrać
No panowie, znalazłem w Łodzi sklep, w którym obić tapicerskich do aut mają od zarąbania. W dodatku są tanie jak przysłowiowy barszcz. Postanowiłem pojechać po całości i oprócz boczków obłożyć także podsufitkę. Dobrze byłoby też zająć górną częścią słupków i osłonami przeciwsłonecznymi, aby było pod kolor. Czy ktoś z was robił już coś takiego? Bo ze słupkami to może być kłopot.
SCK, na słupki musisz mieć materiał bez gąbki, bo inaczej nie dasz rady tego zaczepić na zatrzaski Pomysł jest udany tylko nie wiem czy ściągnięcie materiału i gąbki nie będzie problemem. Z przednimi słupkami nie będzie problemu. Gorzej jednak widzę przeróbkę tych środkowych z przesuwanymi pasami Zastanów się dwa razy zamin to zaczniesz i może zacznij od nich W zasadzie jakbyś na środkowe dał np welur to zapewne ten słupek przestałby skrzypieć <ok> Na podsufitkę musisz mieć mocny klej który nie jest podatny na temperaturę słoneczną.
no własnie ja mam elektryke pełną i glosniczki noki (twetery) w tylnych dzwich to nie bardzo by pasowaly twoje boczki. Mam jeszcze pytanko bo ogladalem twoje autko na zdjeciach i wydaje mi sie ze ta skóra sie jakoś powygniatala od rąk i palcow czy to po prostu tak na zdjęciu wyglada?, a ile byś chcial za wycięte cztery boczki i kawalek materiału na tunel i schowki
- cronix
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No moje boczki sa w tak oplakanym stanie, ze jak sciagam wierzchni material i pod nim jest gabka, to sie sypie jak proszek, a pod gabka jest folia przyklejona do takiej czarnej gumy, wiec pozostaje skubanie tylkoOGr pisze:cronix, dwa dni Ale jak chcesz założyć nowy materiał to pod tą gąbką jest jeszcze jeden materiał. Złap za niego i ściągniesz od razu całość.