[B4] Szyberdach
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[B4] Szyberdach
witam.
Przeszukałem forum i jakoś nie natrafiłem na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie chodzi o możliwośc założenia szybra szklanego zamiast blaszanego. Widziałem ostatnio niuńke z takim szybrem i bardzo mi się to podobało ale nie wim do końca czy to było ori czy rzeźba. Prosze o dyskusję w tym temacie.
Przeszukałem forum i jakoś nie natrafiłem na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie chodzi o możliwośc założenia szybra szklanego zamiast blaszanego. Widziałem ostatnio niuńke z takim szybrem i bardzo mi się to podobało ale nie wim do końca czy to było ori czy rzeźba. Prosze o dyskusję w tym temacie.
-
- Forum Audi 80
chodzi o coś takiego? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 1ef11.html (blachy ETM)
kokolino1, skontaktuj się z kolegą Ra_bu, to jego OOOO
kokolino1, skontaktuj się z kolegą Ra_bu, to jego OOOO
witam
co do szybrów na fotkach to one są dokładane czyli tylko uchylne
A co do rzezania szybra szklanego zamiast metalowego do audi trzeba by pomierzyć jeden i drugi .Powinny być podobne .Jest tylko jeden problem mianowicie metalowy szyber posiada na stałe podsufitkę jak go uchylamy to tylko z tą małą .A szklany powinien mieć odsuwaną ręcznie w zależności od widzimisie kierowcy.Tak ze pomysł ok :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
co do szybrów na fotkach to one są dokładane czyli tylko uchylne
A co do rzezania szybra szklanego zamiast metalowego do audi trzeba by pomierzyć jeden i drugi .Powinny być podobne .Jest tylko jeden problem mianowicie metalowy szyber posiada na stałe podsufitkę jak go uchylamy to tylko z tą małą .A szklany powinien mieć odsuwaną ręcznie w zależności od widzimisie kierowcy.Tak ze pomysł ok :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[B4 1.9 TD 1994] Szyberdach
Mam takie pytanko: czy trzeba konserwować (smarować) szyberach ?
[80 b3] Szyberdach
Witam.
Odkleiła mi się podsufitka w szyberdachu i mam zamiar ją przykleić a przy okazji nasmarowac troche go by lżej chodził. A mój problem jest taki iż nie mam pojęcia jak go wykręcic Jest to fabryczny szyberdach na korbkę. Bardzo pomogła by mi instrukcja od A do Z , szczególnie ze zdjęciami. Z góry bardzo dziekuje
Odkleiła mi się podsufitka w szyberdachu i mam zamiar ją przykleić a przy okazji nasmarowac troche go by lżej chodził. A mój problem jest taki iż nie mam pojęcia jak go wykręcic Jest to fabryczny szyberdach na korbkę. Bardzo pomogła by mi instrukcja od A do Z , szczególnie ze zdjęciami. Z góry bardzo dziekuje
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tak jest w wypadku AVANTA, w sedanie szyber jest po części jest zintegrowany z płatem dachu, a wszystkie części wkładane są od góry.Arczizioom pisze:Żeby wyjąć szyberdach musisz zdejmować całą podsufitkę dopiero później się go wyjmuje
nioop, może ten temat Ci trochę pomoże viewtopic.php?t=2080
-
- Forum Audi 80