[B3] Spore obtarcie na drzwiach, co z tym zrobić?
[B3] Spore obtarcie na drzwiach, co z tym zrobić?
Panowie obtarłem sobie bok :cry: Brak doświadczenia dał o sobie znak i niestety spaskudziłem swoje autko Czy teraz konieczna będzie wizyta u lakiernika? Czy może da radę jakoś samemu, to zniwelować? Przeglądałem forum i pare osób polecało różne środki, pasty do usuwania rys, itp., da radę takimi środkami załatwić tu sprawę? U mnie dość mocno i głęboko jest to zarysowane, ale może jednak coś można poradzić?
Uszkodzenie wygląda tak jak na zdjęciu, niezbyt ciekawie :cry:
Uszkodzenie wygląda tak jak na zdjęciu, niezbyt ciekawie :cry:
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2008, 22:38 przez towerone, łącznie zmieniany 1 raz.
- Silvesters
- Forum Audi 80
Czyli muszę szykować kasę na lakiernika :cry: Te przednie drzwi, to pewnie całe będzie robił i policzy za element, a za te drugie też tak? Tam jest to uszkodzenie duże mniejsze, więc jest może szansa, że troche mniej za to policzy, jak myslicie?
Silvesters
Jest też delikatne wgięcie drzwi, nie widać aż tak tego bo jest na dużym obszarze, ale z tym to chyba nie powinno być problemu, żeby to naprostować.
Silvesters
Jest też delikatne wgięcie drzwi, nie widać aż tak tego bo jest na dużym obszarze, ale z tym to chyba nie powinno być problemu, żeby to naprostować.
Witam.
Miałem coś podobnego, tylko pod listwą i na jednych drzwiach.
Poprzedni właściciel chyba po krawężniku przejechał.
Rysa była głeboka i paskudna.
Kumpel kiedyś rozbil Audiczke i miał ident w ident kolorek :mrgreen:
Wstawiłem jego drzwi i jest oki
Ale w Twoim przypadku pomoże tylko lakiernik.
Człowiek uczy się na błędach. Tylko dla czego na swoich??? :mrgreen:
Pare groszy będziesz musial wydac
Będzie oki. Powodenia.
Miałem coś podobnego, tylko pod listwą i na jednych drzwiach.
Poprzedni właściciel chyba po krawężniku przejechał.
Rysa była głeboka i paskudna.
Kumpel kiedyś rozbil Audiczke i miał ident w ident kolorek :mrgreen:
Wstawiłem jego drzwi i jest oki
Ale w Twoim przypadku pomoże tylko lakiernik.
Człowiek uczy się na błędach. Tylko dla czego na swoich??? :mrgreen:
Pare groszy będziesz musial wydac
Będzie oki. Powodenia.
- Silvesters
- Forum Audi 80
kolego ja miałem podobny przypadek tylko nie z mojej winy (na parkingu ktoś zawadził) jest delikatne wgniecenie i była rysa coś w stylu twojej. zastanawiałem się co mam z tym zrobić. szukałem na allegro pasty która mogłaby dać sobie z tym rade. kolega polecił mi paste koloryzującą sonax która sprzedawana jest razem z kredką tuszująca głębokie rysy i muszę stwierdzić szczerze że to na prawde pomogło co prawda wgniecenie pozostało ale jest bardzo niewidoczne i co najważniejsze obyło się bez lakiernika i wydatku 300 zł... pozdrawiam