[80 B4 2.0 ABT] wpadajacy pedał gazu
[80 B4 2.0 ABT] wpadajacy pedał gazu
mam kłopocik potężny zimny opadaja obroty z ok 950 do 300 i tak pare razy a jak sie rozgrzeje jest ok ,podczas jazdy ok 4 minuty aż wpadnie głebiej pedał gazu jest lipa szarpie przerywa potem jest lepiej ale czasem muli .HELP.dodam że wymieniłem już swieczki,palec,kopułka przewody oleju nie bierze ani grama .załamanie mam ją od miesiaca i nic nie moge wymysleć <osohozi> <osohozi>
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
dom-lux, zlituj się i opisz jaśniej bo za groma nic nie można zrozumieć poza tym, że na zimnym silniku falują ostro obroty. Tyle, że to trochę za mało. Masz LPG? Jeśli tak, to czy falowanie występuje na obu paliwach? Co znaczy
dom-lux pisze:podczas jazdy ok 4 minuty aż wpadnie głebiej pedał gazu jest lipa szarpie
- el_scorpion
- Forum Audi 80
byłem juz u 3 magikow i kazdy tlumaczy że nie ma takiego oprogramowania poniewą do 15 lat tylko mają a audiczki rok produkcji 12-93 i jest za stara a macie pojecie czy serwis ma ten program albo cos takiego,a dzisiaj np było ok 1 raz tylko na zimno spadly obroty z 950 do 350 na 2 sekundy i ok na obwodnicy trójmiasta 190 i ok
- el_scorpion
- Forum Audi 80
dzisiaj bylem u nastepnego czarodzieje oprogramowanie posiada tylko ma wtyczke jakąś inną i znowu lipa,a z niunią dzisiaj katastrofa rano szarpała jak głupia i co ciekawe na 40 litrach zrobiłem 240 km dobre co jak porsche i 4 litrowym silnikiem ,ma ktoś z trójmiasta pojęcie gdzie jest jakis czarodziej do tego autka bo szału dostane
- el_scorpion
- Forum Audi 80
serdecznie dzięki el_scorpion za pomoc i tego czarodzieja z henka na gość głowe podłączyczył pod vag i co 0 błedów wszystko bajka przejechał się i powiada filtr paliwa do wymiany i co pojechalem zakupiłem wymieniłem odrazu ten niebieski czujnik zrobilem reset i bajka jak nóweczka śmiga ale jednego nie kumam filtr od abt był zamały i musiałem wstawić od wersji 112 km .pozdrowionka i wielkie dzięki
[ Dodano: 2008-05-31, 19:12 ]
Kolejnezy pytanko do was dobrzy ludzie czy ten silniczek abt sie reguluje :?: ponieważ wszystko jest już ok ale jeszcze spalenie na poziomie 18 w miescie
[ Dodano: 2008-05-31, 19:12 ]
Kolejnezy pytanko do was dobrzy ludzie czy ten silniczek abt sie reguluje :?: ponieważ wszystko jest już ok ale jeszcze spalenie na poziomie 18 w miescie
- el_scorpion
- Forum Audi 80
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Niekoniecznie. Jeśli sonda pracuje ale jej reakcja jest spóźniona to na VAG-u nic nie dojrzysz a spalanie będzie zdecydowanie wyższe, a autko może być nieco zmulone (ale niekoniecznie).dom-lux pisze:A vag niepokazałby że sonda leży ponieważ jak patrzyłem na kompa to tam były parapetry sondy które się zmienialy.