[80 B4 2.0 ABT] Ile powinna splac gazu
Witam.Moja Audi pali srednio 12 l w jezdzie mieszanej i niektorzy mowia ze mam ciezka noge Ponizej 10 l to jeszcze nie zszedlem 3 lata temu musialem wymienic skrzynie(wałek atakujacy padł) i obecna jest krotsza od oryginalnej moze dlatego tyle pali??A co do predkości to moge tylko tyle powiedzieć ze max na gazie jechalem 185km/h i to byl koniec możliwości mojej Audi a na benzynce taka sama Audi jak moja 2 osoby na pokladzie i troszke ładunku 196km/h w niemczech tak wiec 210 na gazie to sa spore przeklamania :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
Prędkość prędkością ale że ci pali 12 przy setce i 12 przy 180 to ci nikt nie uwierzy!marcinelk13 pisze:nie śmiejcie się, ale tatowe ABK czy jedziesz 100km/h na trasie czy 180km/h to spalanie nie większe jak te 12 litrów ! <ok> możecie mi nie wierzyć, ale "nasze" ABK na gazie poszło 210km/h :shock:
- melomarcin
- Forum Audi 80
idealnie nie da się zmierzyć ile niunia łykneła gazu, bo to zależy też od ciśnienia na dystrybutorze z którego "karmimy" nasze ślicznotki:) mniejsze ciśnienie na dystrybutorze wepcha nam więcej gazu w zbiornik(to niebezpieczne)
mnie na niektórych stacjach wchodziło 51 litrów do 53l. zbiornika!!! i ktoś tu oszukuje czy co? kiepska stacja chyba chociaż to shell!!! byłem tam kilka razy i zawsze to samo: teraz omijam ich z daleka
a moje piękne audi wciąga normalnie 9-11 w trasie i 11-13 w mieście nie licząc korków
[ Dodano: 2008-05-22, 15:41 ]
omijajcie AUDIMANIACY kiepskie stacje LPG!!! porządne niunie na porządnym paliwku niech jeżdżą!!!
mnie na niektórych stacjach wchodziło 51 litrów do 53l. zbiornika!!! i ktoś tu oszukuje czy co? kiepska stacja chyba chociaż to shell!!! byłem tam kilka razy i zawsze to samo: teraz omijam ich z daleka
a moje piękne audi wciąga normalnie 9-11 w trasie i 11-13 w mieście nie licząc korków
[ Dodano: 2008-05-22, 15:41 ]
omijajcie AUDIMANIACY kiepskie stacje LPG!!! porządne niunie na porządnym paliwku niech jeżdżą!!!
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
melomarcin, bardzo Cię proszę nie opowiadaj bajek typu:
W tym wątku: viewtopic.php?t=16109&highlight=tankowanie opisałem dość dokładnie co i jak w tej kwestii.
melomarcin pisze:idealnie nie da się zmierzyć ile niunia łykneła gazu, bo to zależy też od ciśnienia na dystrybutorze z którego "karmimy" nasze ślicznotki:) mniejsze ciśnienie na dystrybutorze wepcha nam więcej gazu w zbiornik(to niebezpieczne)
W tym wątku: viewtopic.php?t=16109&highlight=tankowanie opisałem dość dokładnie co i jak w tej kwestii.
viewtopic.php?t=16504
tu byl moj topic ale zamknelismy aby nie dublowac.
Przejezdzilem 100km i wyszlo 17litrow gazu. Mam jechac na jakas regulacje? przeciez to za duzo :!:
tu byl moj topic ale zamknelismy aby nie dublowac.
Przejezdzilem 100km i wyszlo 17litrow gazu. Mam jechac na jakas regulacje? przeciez to za duzo :!:
- Danek
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kumari, moim zdaniem zacząłbym od sprawdzenia sondy i czujnika temperatury. Dopiero po zweryfikowaniu tych elementów można próbować regulować. Jednakże regulacja Blitza wymaga posiadania tzw. Diagnostic Boxa do wprowadzenia sterownika w tryb serwisowy. Dopiero wtedy można robić regulację (najlepiej przy pomocy analizatora spalin. Możesz też sprawdzić czy czasem gdzieś nie masz nieszczelności i Ci gaz bokiem nie ucieka.
kolego misiek 440, my tu mowimy o mocach odczuwalnych a nie o takich ktore to przy jakims konkretnym momentem obrotowym sie roznia. nawet gdybysmy zmierzyli czasy przyspieszenia do 100 to owszem moze i byla by roznica ale nie zawsze ona bedzie jakas znaczaca. sa przypadki ze niektore silniki poprostu lepiej sie prezentuja (przyjmuja gaz) w gazie jak na benzynie i to wcale nie oznacza ze na benzynie jest cos nie tak.
Weź pod uwage że żaden samochód na normalnej instalacji nie jedzie lepiej na gazie niż na paliwie :roll:
ja rozumiem odczucia, ale wejdzie nowy user co chce sobie kupić niunie i przeczyta to .... i pomyśli:
1)fajnie kupie audi bo lepiej jeździ na gazie niż na benzynie :cry: (nieprawda)
2)na tym forum głupoty piszą bo nie widizałem auta co lepiej jeździ na gazie niż nabenzynie
ja rozumiem odczucia, ale wejdzie nowy user co chce sobie kupić niunie i przeczyta to .... i pomyśli:
1)fajnie kupie audi bo lepiej jeździ na gazie niż na benzynie :cry: (nieprawda)
2)na tym forum głupoty piszą bo nie widizałem auta co lepiej jeździ na gazie niż nabenzynie
- Danek
- Forum Audi 80
- Kontakt:
TYTUS, nie siej herezji proszę. To co określasz jako odczuwalny wzrost osiągów to tylko złudzenie. Nie ma fizycznej możliwości, żeby instalacja I, II, III lub IV generacji dała większą moc w stosunku do zasilania benzyną. Jedynie V generacja (wtrysk gazu w fazie ciekłej) pozwala uzyskać nieco wyższą moc i moment.
No może się tak zdażyć jak układ benzynowy jest niesprawny. Np. silniki na mechanicznym wtrysku źle zagazowane mogą na benzynie sprawiać problemy, a na LPG będą śmigać jak trzeba, ale tu mówimy o w pełni sprawnych silnikach.misiek440 pisze:na tym forum głupoty piszą bo nie widizałem auta co lepiej jeździ na gazie niż nabenzynie