Zmiana koloru wyświetlacza radia
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
A ja zastosowałem folię samoprzylepną do naprawy świateł stopu. Ma idealnie identyczny kolor z czerwonymi diodami (okazuje się, że czerwień okładki do bindowania czy skoroszytu to nie to) i jest idealnie przezroczysta. Sprawdzałem też teatralne filtry reflektorowe i parę innych folii. Najlepsza okazała się ta do świateł stopu Niestety, żeby nie przyklejać jej do wyświetlacza musiałem ją najpierw nakleić na bezbarwną folię i dopiero wtedy nałożyć na wyświetlacz. Efekt; w nocy idealny, w dzień nieco za ciemno świeci ale nie jest źle.
Wszystkim którzy mają model PIONEER DEH-2900MP polecam kupić za 0,40gr !!!!!!!!
przeźroczystą czerwoną okładkę do bindowania, wyciąć prostokąt o wymiarach 21mm X 80mm , odkręcić cztery śrubki w panelu ,rozłożyć panel na dwie części i włożyć w ramkę pod wyświetlacz wyciętą folię, ponownie skręcić. robota prosta i zajmuje 10 minut. (żadnych śladów ingerencji nie zostawia ,sam mam gwarancję na radio.)
Efekt , lepiej niż podejrzewałem . kolor wyświetlanych liter to dokładnie ten sam jak na liczniku czyli pomarańczowy !!!!!!!. teraz to radio jest jakby stworzone do B3.
Jedyną wadą tego rązwiązania jast słaba widoczność na wyświetlaczu w dzień , mnie akurat to nie przeszkadza .
Jak będę miał chwile to wrzuce fotki dla potwierdzenia .
Ja w Krakowie kupowałem na ul. Librowszczyzna 3, duży sklep wszystko do biura. <ok>
tak wygląda tylko kolor mocno czerwony
przeźroczystą czerwoną okładkę do bindowania, wyciąć prostokąt o wymiarach 21mm X 80mm , odkręcić cztery śrubki w panelu ,rozłożyć panel na dwie części i włożyć w ramkę pod wyświetlacz wyciętą folię, ponownie skręcić. robota prosta i zajmuje 10 minut. (żadnych śladów ingerencji nie zostawia ,sam mam gwarancję na radio.)
Efekt , lepiej niż podejrzewałem . kolor wyświetlanych liter to dokładnie ten sam jak na liczniku czyli pomarańczowy !!!!!!!. teraz to radio jest jakby stworzone do B3.
Jedyną wadą tego rązwiązania jast słaba widoczność na wyświetlaczu w dzień , mnie akurat to nie przeszkadza .
Jak będę miał chwile to wrzuce fotki dla potwierdzenia .
Ja w Krakowie kupowałem na ul. Librowszczyzna 3, duży sklep wszystko do biura. <ok>
tak wygląda tylko kolor mocno czerwony
-
- Forum Audi 80
tomekk666 pisze:Też chciałem sobie zmienić podświetlenie w radiu sony, bo mam niebieskie i nijak to pasuje do czerwonego, ale to nie jest takie proste. Pytałem w różnych miejscach o okładkę do bindownicy i ciągle słyszę, że nic takiego nie mają
słuchaj, nie pytaj w sklepach papierniczych, bo tam takich rzeczy nie mają, pytaj w punktach xero, tam na pewno dostaniesz.
Dzięki wielkie za pomysł, z niebieskiego jak dam wstawkę czerwonego to będzie czerwone podświetlenie pasujące idealnie do tego, tóre jest w zegarach i reszcie autka. Pytanie tylko czy z tej butelki uda się coś takiego zrobić jakoś w to wątpie.w.a.n.t.e.d pisze:Kup płyn do szyb Ajax. Jest w butelce zbudowanej z czerwono-przezroczystego plastiku. Ja tak zrobiłem :] Tylko nie wiem czy z niebieskiego zrobisz czerwone
Dzięki za odpowiedz. Pytałem w punktach xero i nawet tam gdzie oprawiają prace licencjackie i magisterskie, ale mają tylko przezroczyte białe. Na pytanie o czerwone gość zaproponował, że mi zamówi, ale odrazu 100sztuk więc podziękowałem i szukam dalej.jerry84 pisze:słuchaj, nie pytaj w sklepach papierniczych, bo tam takich rzeczy nie mają, pytaj w punktach xero, tam na pewno dostaniesz.
Wczoraj udało się kupić okładkę bindownicy i podświetlenie zostało zmienione. Fotki w moim profilu
Pozdrawiam
Panowie co do zmiany kolory wyswietlacza.Wiec zrobilem tak jak my wszyscy tutaj ale pojawil sie jeden problem mianowicie teraz powili zaczyna wychodzic slonce i kilka dni bylo bardzo slonecznie.Problem polega na tym ze czerwona folia ktora wiekszosc dala na wyswietlacz tak jak i ja zaslania go a ze slonce silniej swieci niz podswietlenie radia literki przestaja byc widoczne przez folie ktora wsadzilismy przed wyswietlacz.Czy u was jest tez taki problem??
-
- Forum Audi 80
Zależy od tego jak zrobione jest podświetlenie. Jeżeli masz zwykłe żarówki a na nich takie jakby kondonki to wystarczy założyć innego koloru i po sprawie.grzesB4 pisze:a co zrobić jeśli wysfietlacz jest na czerwono a przyciski na niebiesko? :?:
A jeżeli masz diody to albo trzeba przelutować na czerwone albo spróbować bawić się w oklejanie ich jakąś folią. Musisz rozebrać panel i zobaczyć.