[B3 1.6 TD] Latające szkło lusterek
[B3 1.6 TD] Latające szkło lusterek
Witam jak taki temat juz był to sory ale niemogłem znaleśc nic na ten temat:( a Mianowicie w Mojej Audice B3 jest problem poruszajacych sie szkieł lusterek (poruszają sie w lewo i w prawo im wieksza predkosc tym bardziej sie ruszają, do tego stopnia ze nic w nich nie widac) i niewiem jak to zlikwidowac:? sciagałem boczki drzwi i tam nic niema zeby je dokrecic czy cos w tym stylu. Jak wiecie jak i gdzie to sie robi to prosze o jakas podpowiedzi. Z góry dzieki i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 20:58 przez mega2004, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpowiadam, gdy ściągniesz pokrętła do regulacji lusterek Twoim oczom ukażą się cztery pokrętła na srubokręt krzyżakowy,i właśnie tymi pokrętłami reguluje się linki regulacyjne lusterek.Linki są połączone na krzyż, czyli regulujesz góra - dół a następnie lewa - prawamega2004 pisze:Jak wiecie jak i gdzie to sie robi to prosze o jakas podpowiedzi.
Pozdrawiam
W takim układzie zdejmij szkło lustra podważając ostrożnie od dołu, później od góry plastikową szpachelką i zobacz w jakim stanie jest plastikowy uchwyt do , którego przymocowane jest lustro. (może być pęknięte lub spadła linka regulacyjna)mega2004 pisze:to juz tez dokrecałem i tylko ciezej pokretło chodzi
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
mega2004, a czy robiłeś to w taki sposób, jaki jest opisany w tym temacie?mega2004 pisze:to juz tez dokrecałem i tylko ciezej pokretło chodzi a lustro dalej skacze....
viewtopic.php?t=18243
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jak zrobiles to nie umiejetnie --> czytaj nie kreciles tymi srubkami co trzeba i nie w ta strone to calkiem mozliwe ze pokretlo nie am luzu a szklo lata! tez tak mialem po setnym demontazu boczku - wszystko da sie wyregulowac! tylko trzeba sie pobawic niestety troche... mnie tez szlak trafial ale teraz jest gitmega2004 pisze:to juz tez dokrecałem i tylko ciezej pokretło chodzi a lustro dalej skacze....