zastanawiam sie nad kupnem Audi 80 i nie wiem jaki silnik nadaje sie najlepiej pod gaz????
chodzi mi o to, ze mozna juz kupic autko z LPG ale nie zawsze ta instalacja odpowiada silniczkowi ktory jest w tym autku
druga sprawa to...... jaki model byscie mi polecili????
moje wymagania to (hehehee)
- ekonomicznosc (zeby nie spala 17 litrow w miescie)
- dynamika (zebym sie nie wlokl za TIRami)
- cene ciezko mi okreslic ale mysle ze tak do 7000 zl
z gory dziekuje za pomoc
jaki silnik pod LPG
Posiadam Audi 80 1991 z silnikiem PM 1,8.
Instalacja gazowa BRC.
Bardzo sympatycznie to wszystko chodzi. Nie czuję żadnej różnicy między zasilaniem benzyną a LPG.
Spalanie na poziomie 8-11l/100 km przy umiarkowanej jeździe. Mi średnio wychodzi 9,5l.
Przyspieszenie? No... demon prędkości to to nie jest, ale to nie kwestia LPG, co 142 Nm z których zostało już pewnie mniej przez te 230kkm. Wyprzedza się tak samo sprawnie na LPG jak i na PB95. Wyprzedzanie jak najbardziej możliwe, ale jeździłem już żwawszymi wozami.
Instalacja ma już 2,5 roku i nie sprawia żadnych problemów (raz oczyściłem mieszalnik ze szlemu, wymieniam tez filtr gazu - czyli normalne czynności serwisowe).
Ogólnie polecam.
O tym, że mam IG przypominam sobie tylko w kasie stacji paliw.
Easyrider.
Instalacja gazowa BRC.
Bardzo sympatycznie to wszystko chodzi. Nie czuję żadnej różnicy między zasilaniem benzyną a LPG.
Spalanie na poziomie 8-11l/100 km przy umiarkowanej jeździe. Mi średnio wychodzi 9,5l.
Przyspieszenie? No... demon prędkości to to nie jest, ale to nie kwestia LPG, co 142 Nm z których zostało już pewnie mniej przez te 230kkm. Wyprzedza się tak samo sprawnie na LPG jak i na PB95. Wyprzedzanie jak najbardziej możliwe, ale jeździłem już żwawszymi wozami.
Instalacja ma już 2,5 roku i nie sprawia żadnych problemów (raz oczyściłem mieszalnik ze szlemu, wymieniam tez filtr gazu - czyli normalne czynności serwisowe).
Ogólnie polecam.
O tym, że mam IG przypominam sobie tylko w kasie stacji paliw.
Easyrider.