czyli dobrze. Powinien tyle mieć.
[ Dodano: 2008-09-23, 12:25 ]
michalwielun, to zależy jak interpretujesz drugą kreskę na zegarze. Pierwsza to jest 60, druga jest nieopisana, trzecia ma już 130. Ile według Ciebie stopni ma olej na tej drugiej kresce?
[AAH] Silnik - problem z pracą na zimnym - naprawiony !
Może tak , jadąc od tyłu co 20 st. cel. i zmniejszając proporcjonalnie działkęk44761 pisze:Ile według Ciebie stopni ma olej na tej drugiej kresce?

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2008, 15:10 przez ziemor, łącznie zmieniany 6 razy.
ja mam podobne objawy tez mi szarpie na zimnym silniku i jest chyba slabsza niz 170 km
spalanie zawsze 16l lpg czy oszczednie czy szybka jazda z tego co czytalem to moze to byc wina sond lambda ja kupilem jakies na allegro za 75zl to jedna odrazu nie dzialala na drugiej bylo przez chwile lepiej i znowu jest to samo ale to byly nie orginalne teraz ma zamiar kupic uniwersalne ale boscha albo ngk i zobacze czy to pomoze 
-
AdamE
-
AdamE
witam ja tez mam taki problem na zimnym silniku to szarpie nie chce sie zazbierac ale ja stawiam na sonde lambda
jak zmienie to dam znac ale z tego co szukalem to moze byc wlasnie to
[ Dodano: 2009-01-08, 22:56 ]
wymienilem dwie sondy i teraz maszyna chodzi jak rakieta zadnego szarpania
przy okazji zobacz sobie na poloczenie dolotu z przepustnica ob u mnie byl tam dosc duzy luz i lapal lewe powietrze u mojego kolegi w 2.8 tez tak mial moze z czasem tak maja warto sprawdzic to duzo nie kosztuje 
[ Dodano: 2009-01-08, 22:56 ]
wymienilem dwie sondy i teraz maszyna chodzi jak rakieta zadnego szarpania
kupilem sonde uniwersalna ngk/ntk 158zl w sklepie i problem zniknał
troszke moze czsem zarwac ale myle ze to wina tego ze na drugiej starej sondzie parametry zmieniaja sie powoli a na tej nowej bardzo szybko ale nie ma juz takiego dlawienia jak wczesniej
nareszcie jeszcze tylko sprawdze ja pali czy spalanie sie zmienilo
jak tak to super i odradzam sondy za 70 zl ja kupilem dwie i strata pieniedzy
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-11-19, 19:32 ]
to jest to chłopaki zmienilem druga sonde i maszyna smiga jak tzeba zadnego szarpani mulenia na zimnym silniku no i spalanie odrazu poszlo w dol
bo wczesniej caly czas to samo teraz czekam na zime
pozdrawiam <ok>
[ Dodano: 2008-11-19, 19:32 ]
to jest to chłopaki zmienilem druga sonde i maszyna smiga jak tzeba zadnego szarpani mulenia na zimnym silniku no i spalanie odrazu poszlo w dol