czyli dobrze. Powinien tyle mieć.
[ Dodano: 2008-09-23, 12:25 ]
michalwielun, to zależy jak interpretujesz drugą kreskę na zegarze. Pierwsza to jest 60, druga jest nieopisana, trzecia ma już 130. Ile według Ciebie stopni ma olej na tej drugiej kresce?
[AAH] Silnik - problem z pracą na zimnym - naprawiony !
Może tak , jadąc od tyłu co 20 st. cel. i zmniejszając proporcjonalnie działkęk44761 pisze:Ile według Ciebie stopni ma olej na tej drugiej kresce?
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2008, 15:10 przez ziemor, łącznie zmieniany 6 razy.
ja mam podobne objawy tez mi szarpie na zimnym silniku i jest chyba slabsza niz 170 km spalanie zawsze 16l lpg czy oszczednie czy szybka jazda z tego co czytalem to moze to byc wina sond lambda ja kupilem jakies na allegro za 75zl to jedna odrazu nie dzialala na drugiej bylo przez chwile lepiej i znowu jest to samo ale to byly nie orginalne teraz ma zamiar kupic uniwersalne ale boscha albo ngk i zobacze czy to pomoze
witam ja tez mam taki problem na zimnym silniku to szarpie nie chce sie zazbierac ale ja stawiam na sonde lambda jak zmienie to dam znac ale z tego co szukalem to moze byc wlasnie to
[ Dodano: 2009-01-08, 22:56 ]
wymienilem dwie sondy i teraz maszyna chodzi jak rakieta zadnego szarpania przy okazji zobacz sobie na poloczenie dolotu z przepustnica ob u mnie byl tam dosc duzy luz i lapal lewe powietrze u mojego kolegi w 2.8 tez tak mial moze z czasem tak maja warto sprawdzic to duzo nie kosztuje
[ Dodano: 2009-01-08, 22:56 ]
wymienilem dwie sondy i teraz maszyna chodzi jak rakieta zadnego szarpania przy okazji zobacz sobie na poloczenie dolotu z przepustnica ob u mnie byl tam dosc duzy luz i lapal lewe powietrze u mojego kolegi w 2.8 tez tak mial moze z czasem tak maja warto sprawdzic to duzo nie kosztuje
kupilem sonde uniwersalna ngk/ntk 158zl w sklepie i problem zniknał troszke moze czsem zarwac ale myle ze to wina tego ze na drugiej starej sondzie parametry zmieniaja sie powoli a na tej nowej bardzo szybko ale nie ma juz takiego dlawienia jak wczesniej nareszcie jeszcze tylko sprawdze ja pali czy spalanie sie zmienilo jak tak to super i odradzam sondy za 70 zl ja kupilem dwie i strata pieniedzy pozdrawiam
[ Dodano: 2008-11-19, 19:32 ]
to jest to chłopaki zmienilem druga sonde i maszyna smiga jak tzeba zadnego szarpani mulenia na zimnym silniku no i spalanie odrazu poszlo w dol bo wczesniej caly czas to samo teraz czekam na zime pozdrawiam <ok>
[ Dodano: 2008-11-19, 19:32 ]
to jest to chłopaki zmienilem druga sonde i maszyna smiga jak tzeba zadnego szarpani mulenia na zimnym silniku no i spalanie odrazu poszlo w dol bo wczesniej caly czas to samo teraz czekam na zime pozdrawiam <ok>