[B4 AVANT] uszczelka tylnej szyby
[B4 AVANT] uszczelka tylnej szyby
Witajcie! Poszukuję uszczelki to szyby w klapie bagażnika. Słyszałem, że do B4 Avant obecnie można kupić jedynie orginalną uszczelkę zwulkanizowaną z szybą. Nie ma samych uszczelek pasujących do tego modelu. Czy jest to prawda czy tylko sprzedawcy są w błędzie? Proszę o odpowiedź i podpowiedź.
To pięknie. Taka szyba z uszczelką kosztuje 1200zł. Znajomy blacharz dosztukował uszczelkę z A4. Jednak nie wygląda to zbyt estetycznie. Gdybym wiedział wczesniej, to nie wycinał bym tej szyby, ale musiałem to zrobić, ponieważ spod uszczelki w okolicy wycieraczki zaczeła wyłazić cholerna rdza. Teraz nie ma rdzy i jest piękny lakier, ale ta sztukowana uszczelka mnie dobija. Wiem, że ona faktycznie zbyt dużo nie uszczelnia. Jednak jej walory estetyczne oryginalnej z chromowanymi rogami są nie do zastąpienia. Może ktoś z was juz wycinał szybe i miał ten sam problem i ewentualnie jak go rozwiązał?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Mnie, za niedługo również czeka wycinanie tej szyby, z podobnego powodu, czyli wielkiego purchla. Z tym, że ja będę ją wycinał razem z uszczelką. Uszczelki zwulkanizowane ze szybami, trzeba ratować. Nie jest to łatwe niestety, ale wykonalne. Co do Twojego problemu, to możesz kupić w metrażu uszczelkę do przedniej szyby i z niej odtworzyć tylną. Nie jest ona identyczna jak ta na tylnej szybie, ale bardzo podobna i na pewno nie będzie problemu, z wkomponowaniem w nią tych chromowanych naroży. Ale co, będziesz ponownie wycinał tą szybę? Bo bez tego, nie uda Ci się założyć tej nowej uszczelki.
Napewno nie będę wycinał znowu tej szyby. Niech zostanie jak jest. Trudno. Ja nie wiedziałem o tej nietypowej sprawie uszczelki. Nie wiedział tego również znajomy blacharz. Dopiero po fakcie obudziliśmy sie z ręką w nocniku i trzeba bylo kombinować. Jestem ciekaw czy uda Ci sie wyciąć szybę razem z uszczelką. Ja myślę, że jest to mozliwe, ale trzeba o tym wiedzieć wsześniej.