adamooo pisze:Mnie się wydaje że to nie jest zrobione jak trzeba jak u mnie stukały zawory to dolałem oleju i znów stukały okazało się że jest do wymiany uszczelka pod miską olejową bo wyrzuca olej mechanik wymienił i tyle. Ale pierwszy raz słyszę że trzeba obracać wałek o 180stopni no i jeszcze to zmulenie auta z reguły wizyta u znachora ma pomuc
ale u mnie nie stukają zawory :!: poprostu mułowaty się zrobił po tej wymianie uszczelniaczy i głośniej chodzi powyżej 2800RPM - tak bardziej buczy i słabo się wkręca na obroty. generalnie nie chce przyspieszać na wyższych obrotach
mechanior mówił, że musiał przestawić rozrząd, bo jego zdaniem poprzedni mechanik, który wymieniał mi pasek rozrządu źle go ustawił
mi też się wydaje, że jest coś nie halo. 5 tys. km jest po wymianie paska rozrządu i dopiero teraz wyszło, że był ustawiony nie na ten cylinder? ja już nie wiem o co chodzi
powiedział mi też, że w środku silnik jest w dobrym stanie, że uszczelkę od głowicy będę musiał za jakiś czas wymienić bo słaba jakaś jest założona przez poprzednika i że nie będzie na długo, a z stare uszczelniacze były w fatalnym stanie - twarde i popękane