wszytko zależy czy chcesz miec w drzwiach czy gdzieś indziej.przełączniki można zamontować w wielu innych miejscach.ja cały element z przełącznikami na 4 szyby zamontowałem koło ręcznego pomiędzy fotelami.jest tam wygodny dostep i co ważne nie ma dużo z tym pracy bo wystarczy wyciąć jedną dziure...damianos05 pisze:Prosze o pomoc w sprawie el.szyb. chcę założć tylko na przód i tu pytanie:czy przełącznik jest tylko z wersją do el regulacji lusterek ? Ja mam niestety lusterka z ręczną regulacją...
[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
A czy przypadkiem Frano nie opisał takiego rezania? El szyby + manualne lusterka
viewtopic.php?t=9603
viewtopic.php?t=9603
-
- Forum Audi 80
[b4 80 abk]schemat elektryczny szyb
witam.kupilem na allegro mechanizm elektrycznydo szyb przednich. z tych silniczków idą po dwa kabelki ale niewiem co dalej.gdzie to mam podłączyć i co mi jeszcze bdzie potrzebne?????
mam tylko silniczki prowadnicami,więcej nic
dzieki
mam tylko silniczki prowadnicami,więcej nic
dzieki
forum jest chyba po to zeby pytac jezeli mam jakis problem.
a poza tym wpisuje w wyszukiwarce :schemat szyby audi 80:
i wyskakuje mi 7000 wyników i myślisz że ja siedzę przy kompie 24 h na dobe :-x
a poza tym wpisuje w wyszukiwarce :schemat szyby audi 80:
i wyskakuje mi 7000 wyników i myślisz że ja siedzę przy kompie 24 h na dobe :-x
Ostatnio zmieniony 05 paź 2008, 12:01 przez pawko81, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak się dobrze przyjrzysz to na schemacie jest przekaźnik (moduł komfortu) zaznaczyłem na czerwono, ale steruje on tylko szybą kierowcy. Przy okazji jak schemat 4 szyb jest skomplikowany to masz na dwie.pawko81 pisze:cos kolega wspominal o jakims przekazniku
a jak by Ci moduł zawadzał to daj znać zrobię schemat bez modułu.
kubik jak bys mogl to daj schemacik bez tego modulu
normalnie fachowiec jestes jak nic.
czyli jezeli mam same silniczki to potrzebny jeszcze bedzie 2 przekazniki bo tak jak patrze na ten schemat to kable od silnikow ida wlasnie do tych przekaznikowa z przekaznikow ida na dol do tego modulu ta????
dzieki
normalnie fachowiec jestes jak nic.
czyli jezeli mam same silniczki to potrzebny jeszcze bedzie 2 przekazniki bo tak jak patrze na ten schemat to kable od silnikow ida wlasnie do tych przekaznikowa z przekaznikow ida na dol do tego modulu ta????
dzieki
Nie przekaźniki tylko przyciski.czyli jezeli mam same silniczki to potrzebny jeszcze bedzie 2 przekazniki
Tu masz schemat bez modułu.
Zasilanie podłączasz do pinu M75s od spodu skrzynki bezpieczników.
Jeśli możesz to pisz bardziej po polsku bo ciężko się czyta to co piszesz i możesz się narazić administracji.