[80 b4] zbyt głosne otwieranie szyby.
[80 b4] zbyt głosne otwieranie szyby.
Witam. Problem polega na tym ze przy otwieraniu i zamykaniu lewej przedniej szyby pojawia sie niepokojacy szum jakby cos mocno tarło.Szyby sa otwierane el. CZY JEST JAKAS REGULACJCJA ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
A być może. Szczerze to nie wiem bo tak dokłądnie w tej kwesti jeszcze nic przy swoim autko nie patrzałem. Ale możesz mieć racje. Jeśli szyba bedzie lekko pochylona w jedną stronę to będzie bokiem przycierać gdzieś na prowadnicy. Sprawdź dokładnie gdzie tak trze. Po rozebraniu tapicerki drzwi obadaj tam wszystko i na pewno sobie poradzisz. Wiem że szyba chodzi po jednej głównej szynie, która jest dość dostępna więc jeśli jest tam jakaś regulacja to myśle że powinna być na tej szynie.
kriss02 jakbyś doszedł gdzie jest ta rugalacja nachylenia podnoszenia szyby to daj zanać. U mnie jest to samo strasznie mi się tłucze i po zasunięciu za mało mi chyba wchodzi pod uszczelke przez co śwista w środku.
Rozebrałem tapicerke i jedyną regulację jaką znalazłem to jest wysokość podnoszenia.
A co do szumu posmaruj sobie prowadnice. Jak zjedziesz szybą na dół zobaczysz która to jest. Znajduje się ona mniej więcej na środku drzwi.
Rozebrałem tapicerke i jedyną regulację jaką znalazłem to jest wysokość podnoszenia.
A co do szumu posmaruj sobie prowadnice. Jak zjedziesz szybą na dół zobaczysz która to jest. Znajduje się ona mniej więcej na środku drzwi.
Regulacja jest na takich ząbkach żeby to zobaczyć musisz zdjąć boczek i jest to na środku szyby u samego dołu , mocowane jest do mechanizmu podnoszenia . U mnie tak piszczało w tylnich dzwiach i wreszcie mnie zdenerwowało i rozebrałem okazało się że silniczek z mechanizmem dostał kiedyś wody i korozjanty , przy okazji zobaczyłem że elementy które pracyją w mechaniżmie posiadam nowe bo u mnie w pracy takie produkowaliśmy