CB Radio - montaz
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
:roll: kazda opcja dobra ja mialem centralnie pod kierownica bo i tak tylko na jednym kanale jezdzilem grucha kolo wajchy sobie lezala ale docelowo miala byc w takim miejscu jak stacyjka ale po drugiej stronie... radyjko podwieszone do gornej czesci schowka pod kierownica zeby mozna bylo wciaz pod spod cos polozyc a kable wyprowadzone tylem, nastepnie poprowadzone w uszczelke gdzie jest idealne wyzlobienie dla kabla anteny cb i ona puszczona na dach kacikiem na stale a tak to mniej wiecej wygladalo...
ps. reszta zdjec w galerii ABT - The Story
ps. reszta zdjec w galerii ABT - The Story
a ja koledzy mam wcisniete miedzy fotel pasazera a ten panel miedzy fotelami. i jest swietnie pod reką. mieszkam w miescie jakim jest warszawa wiec jak wysiadam z auta wciskam reką radio zeby nie było widac a jak chce uzyc to wysuwam lekko do góry i jest super. jak zrobie fotki to wrzuce i pokarze jak to wyglada
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja ma radyjko zamontowane podobnie jak UFOtm tylko podwieszone maksymalnie po lewej stronie, grucha na uchwycie nad radiem, kable tyłem wyprowadzone i progiem do tylu i niestety antenowy wychodzi rogiem uszczelki na dach do magnesu... Zastanawiam się jak to rozwiązać bo czasem mi ta uszczelka szumi...
Jutro może zrobię fotki to wkleję.
Jutro może zrobię fotki to wkleję.
Ja mam w półce pod kierownicą, gruszka jest na zaczepie normalnym, który jest przykręcony do zaczepów, które wchodzą w kratkę nawiewu. Rozwiązanie spoko, radia nie widać, tylko mnie jedno wkurza, gruszka po lewej, ostatnio myślałem jakby zmienić żeby gruszka była z prawej, ale odszedłem od myślenia o tym. Radyjko Uniden 520 spoko tam się mieści, a regulacja jest naprawdę łatwa. A podłączenie puściłem sobie bezpośrednio od akumulatora (dodatkowe wejście zapalniczki specjalnie do cb.
Ja u siebie mam zamontowane pod kierownicą, obok przełącznika pb/lpg, bo po prawej stronie ssanie, gruszka przewieszona przez "pająka" po prawej stronie (wycieraczki, awaryjne)
Ogólnie obsługa ok i komfort jazdy nie pogorszony :mrgreen:
Kable puszczone tyłem zasilanie bezpośrednio pod aku, antenowy kiedyś był lewym progiem i wypuszczany na dach, ale obecnie idzie pod nogami pasażera i wypuszczony na klapę po prawej stronie
Tylko tak mieści mi się w garażu :->
Ogólnie obsługa ok i komfort jazdy nie pogorszony :mrgreen:
Kable puszczone tyłem zasilanie bezpośrednio pod aku, antenowy kiedyś był lewym progiem i wypuszczany na dach, ale obecnie idzie pod nogami pasażera i wypuszczony na klapę po prawej stronie
Tylko tak mieści mi się w garażu :->
Mam dokładnie tak samo, z tym że radyjko Uniden 510 W sumie to już się przyzwyczaiłem do gruszki po lewej <ok>a.milewski.mm pisze:Ja mam w półce pod kierownicą, gruszka jest na zaczepie normalnym, który jest przykręcony do zaczepów, które wchodzą w kratkę nawiewu. Rozwiązanie spoko, radia nie widać, tylko mnie jedno wkurza, gruszka po lewej, ostatnio myślałem jakby zmienić żeby gruszka była z prawej, ale odszedłem od myślenia o tym. Radyjko Uniden 520 spoko tam się mieści, a regulacja jest naprawdę łatwa. A podłączenie puściłem sobie bezpośrednio od akumulatora (dodatkowe wejście zapalniczki specjalnie do cb.
Tak jestem praworęczny, ale zmiana z lewej na prawą, jest raczej grymasem, ponieważ ostatnio ja, jako ojciec rodziny mam możliwość bywania na rodzinnych imprezkach no i wiecie, żona pić nie może bo karmi, więc ktoś musi pić więc na miejscu pasażera siedzę, a chyba jak każdy kierowca lubię wiedzieć co się dzieje, a żona raczej nie bardzo lubi obsługiwać cb, więc ktoś musi, aże jestem na miejscu pasażera, to ciężko kabel ciągnąć nad kierą. Ale ostatnio i bez cb sobie poradziliśmy, więc grucha zostaje tam gdzie jej miejsce aktualne. A co do trzymania kierownicy prawą ręką to lewą czy prawą ręką nie ma u mnie różnicy, a przez cb przecież non stop się nie nadaje, a uchwyt jest po to żeby gruszkę odwiesić.PiotrekG pisze:Wnioskuję, że jesteś praworęczny. Powiedz, czy lepiej wygodnie trzymać gruszkę od CB w prawej ręce, czy może pewnie trzymać tą ręką kierownicę podczas nadawania w czasie jazdy :?:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja mam to samo radyjko w tym samym miejscu i te same problemy z kobitą :mrgreen: Ciężko ciągnąć gruszkę jak się siedzi po prawej ale i tak się da. SAm jestem prawo ręczny i nie przeszkadza mi trzymanie gruchy w lewej.a.milewski.mm pisze:Tak jestem praworęczny, ale zmiana z lewej na prawą, jest raczej grymasem, ponieważ ostatnio ja, jako ojciec rodziny mam możliwość bywania na rodzinnych imprezkach no i wiecie, żona pić nie może bo karmi, więc ktoś musi pić więc na miejscu pasażera siedzę, a chyba jak każdy kierowca lubię wiedzieć co się dzieje, a żona raczej nie bardzo lubi obsługiwać cb, więc ktoś musi, aże jestem na miejscu pasażera, to ciężko kabel ciągnąć nad kierą. Ale ostatnio i bez cb sobie poradziliśmy, więc grucha zostaje tam gdzie jej miejsce aktualne. A co do trzymania kierownicy prawą ręką to lewą czy prawą ręką nie ma u mnie różnicy, a przez cb przecież non stop się nie nadaje, a uchwyt jest po to żeby gruszkę odwiesić.PiotrekG pisze:Wnioskuję, że jesteś praworęczny. Powiedz, czy lepiej wygodnie trzymać gruszkę od CB w prawej ręce, czy może pewnie trzymać tą ręką kierownicę podczas nadawania w czasie jazdy :?:
DYZIO nie rozumiem na czym polega twój problem ze zmienianiem kanałów jeśli radio jest pod kierownicą - tam jest dużo miejsca i bardzo wygodnie się to robi.
I jeszcze jedno - tak masz ładny duży LCD w desce ale ramka dookoła jakoś taka nie ładna i włączniki sobie uporządkuj bo każdy w inną stronę patrzy.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt: