Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

CB Radio - montaz

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 08 sty 2008, 14:07

osobiście nie ciąłbym blach dla CB... nie warto :)

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 22 sty 2008, 23:19

:roll: kazda opcja dobra ja mialem centralnie pod kierownica bo i tak tylko na jednym kanale jezdzilem grucha kolo wajchy sobie lezala ale docelowo miala byc w takim miejscu jak stacyjka ale po drugiej stronie... radyjko podwieszone do gornej czesci schowka pod kierownica zeby mozna bylo wciaz pod spod cos polozyc a kable wyprowadzone tylem, nastepnie poprowadzone w uszczelke gdzie jest idealne wyzlobienie dla kabla anteny cb i ona puszczona na dach kacikiem na stale a tak to mniej wiecej wygladalo...

ps. reszta zdjec w galerii ABT - The Story

msanchez
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: msanchez » 30 sty 2008, 01:15

a ja koledzy mam wcisniete miedzy fotel pasazera a ten panel miedzy fotelami. i jest swietnie pod reką. mieszkam w miescie jakim jest warszawa wiec jak wysiadam z auta wciskam reką radio zeby nie było widac a jak chce uzyc to wysuwam lekko do góry i jest super. jak zrobie fotki to wrzuce i pokarze jak to wyglada

marcin645
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcin645 » 02 lis 2008, 19:07

msanchez pisze:jak zrobie fotki to wrzuce i pokarze jak to wyglada
kolego jak bys mogl wrzucic fotki bo wlasnie mamzamiar kupic cb i wlasnie tam wsadzic i nie wiem wlasnie czy dobry pomysl by byl

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 02 lis 2008, 21:00

Ja ma radyjko zamontowane podobnie jak UFOtm tylko podwieszone maksymalnie po lewej stronie, grucha na uchwycie nad radiem, kable tyłem wyprowadzone i progiem do tylu i niestety antenowy wychodzi rogiem uszczelki na dach do magnesu... Zastanawiam się jak to rozwiązać bo czasem mi ta uszczelka szumi...
Jutro może zrobię fotki to wkleję.

a.milewski.mm

Post autor: a.milewski.mm » 03 lis 2008, 09:41

Ja mam w półce pod kierownicą, gruszka jest na zaczepie normalnym, który jest przykręcony do zaczepów, które wchodzą w kratkę nawiewu. Rozwiązanie spoko, radia nie widać, tylko mnie jedno wkurza, gruszka po lewej, ostatnio myślałem jakby zmienić żeby gruszka była z prawej, ale odszedłem od myślenia o tym. Radyjko Uniden 520 spoko tam się mieści, a regulacja jest naprawdę łatwa. A podłączenie puściłem sobie bezpośrednio od akumulatora (dodatkowe wejście zapalniczki specjalnie do cb.

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 03 lis 2008, 10:44

Ja u siebie mam zamontowane pod kierownicą, obok przełącznika pb/lpg, bo po prawej stronie ssanie, gruszka przewieszona przez "pająka" po prawej stronie (wycieraczki, awaryjne)
Ogólnie obsługa ok i komfort jazdy nie pogorszony :mrgreen:
Kable puszczone tyłem zasilanie bezpośrednio pod aku, antenowy kiedyś był lewym progiem i wypuszczany na dach, ale obecnie idzie pod nogami pasażera i wypuszczony na klapę po prawej stronie :-)
Tylko tak mieści mi się w garażu :->
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
dexx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dexx » 03 lis 2008, 10:47

a.milewski.mm pisze:Ja mam w półce pod kierownicą, gruszka jest na zaczepie normalnym, który jest przykręcony do zaczepów, które wchodzą w kratkę nawiewu. Rozwiązanie spoko, radia nie widać, tylko mnie jedno wkurza, gruszka po lewej, ostatnio myślałem jakby zmienić żeby gruszka była z prawej, ale odszedłem od myślenia o tym. Radyjko Uniden 520 spoko tam się mieści, a regulacja jest naprawdę łatwa. A podłączenie puściłem sobie bezpośrednio od akumulatora (dodatkowe wejście zapalniczki specjalnie do cb.
Mam dokładnie tak samo, z tym że radyjko Uniden 510 :D W sumie to już się przyzwyczaiłem do gruszki po lewej <ok>

Awatar użytkownika
PiotrekG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PiotrekG » 03 lis 2008, 11:02

a.milewski.mm pisze:gruszka po lewej, ostatnio myślałem jakby zmienić żeby gruszka była z prawej
Wnioskuję, że jesteś praworęczny. Powiedz, czy lepiej wygodnie trzymać gruszkę od CB w prawej ręce, czy może pewnie trzymać tą ręką kierownicę podczas nadawania w czasie jazdy :?:

a.milewski.mm

Post autor: a.milewski.mm » 03 lis 2008, 11:08

PiotrekG pisze:Wnioskuję, że jesteś praworęczny. Powiedz, czy lepiej wygodnie trzymać gruszkę od CB w prawej ręce, czy może pewnie trzymać tą ręką kierownicę podczas nadawania w czasie jazdy :?:
Tak jestem praworęczny, ale zmiana z lewej na prawą, jest raczej grymasem, ponieważ ostatnio ja, jako ojciec rodziny mam możliwość bywania na rodzinnych imprezkach no i wiecie, żona pić nie może bo karmi, więc ktoś musi pić :-) więc na miejscu pasażera siedzę, a chyba jak każdy kierowca lubię wiedzieć co się dzieje, a żona raczej nie bardzo lubi obsługiwać cb, więc ktoś musi, aże jestem na miejscu pasażera, to ciężko kabel ciągnąć nad kierą. Ale ostatnio i bez cb sobie poradziliśmy, więc grucha zostaje tam gdzie jej miejsce aktualne. A co do trzymania kierownicy prawą ręką to lewą czy prawą ręką nie ma u mnie różnicy, a przez cb przecież non stop się nie nadaje, a uchwyt jest po to żeby gruszkę odwiesić.

Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 03 lis 2008, 19:44

A ja mam tak <ok> i jest bardzo wygodnie bo pod kierownica nie mam jak zmieniać kanałów i nie ma gdzie gruszki podziać <piwo>

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 03 lis 2008, 22:39

a.milewski.mm pisze:
PiotrekG pisze:Wnioskuję, że jesteś praworęczny. Powiedz, czy lepiej wygodnie trzymać gruszkę od CB w prawej ręce, czy może pewnie trzymać tą ręką kierownicę podczas nadawania w czasie jazdy :?:
Tak jestem praworęczny, ale zmiana z lewej na prawą, jest raczej grymasem, ponieważ ostatnio ja, jako ojciec rodziny mam możliwość bywania na rodzinnych imprezkach no i wiecie, żona pić nie może bo karmi, więc ktoś musi pić :-) więc na miejscu pasażera siedzę, a chyba jak każdy kierowca lubię wiedzieć co się dzieje, a żona raczej nie bardzo lubi obsługiwać cb, więc ktoś musi, aże jestem na miejscu pasażera, to ciężko kabel ciągnąć nad kierą. Ale ostatnio i bez cb sobie poradziliśmy, więc grucha zostaje tam gdzie jej miejsce aktualne. A co do trzymania kierownicy prawą ręką to lewą czy prawą ręką nie ma u mnie różnicy, a przez cb przecież non stop się nie nadaje, a uchwyt jest po to żeby gruszkę odwiesić.
Ja mam to samo radyjko w tym samym miejscu i te same problemy z kobitą :mrgreen: Ciężko ciągnąć gruszkę jak się siedzi po prawej ale i tak się da. SAm jestem prawo ręczny i nie przeszkadza mi trzymanie gruchy w lewej.
DYZIO nie rozumiem na czym polega twój problem ze zmienianiem kanałów jeśli radio jest pod kierownicą - tam jest dużo miejsca i bardzo wygodnie się to robi.

I jeszcze jedno - tak masz ładny duży LCD w desce ale ramka dookoła jakoś taka nie ładna i włączniki sobie uporządkuj bo każdy w inną stronę patrzy.

Awatar użytkownika
tester86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tester86 » 17 gru 2008, 16:07

Kolego zajrzyj do TEGO tematu. <ok>

Awatar użytkownika
Satar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Satar » 30 gru 2008, 13:39

Z kąd braliście zasilanie do CB???