[80 B3 1,6 PP PB/LPG]problemy z odpalaniem na PB
[80 B3 1,6 PP PB/LPG]problemy z odpalaniem na PB
witam,
od pewnego czasu mam problem z moim autkiem, proszę o pomoc od czego zacząć żeby prawidłowo zdiagnozować problem:
1 - dławi się na PB( szczególnie na 1 i 2 biegu, muszę dodać więcej gazu żeby nie zgasł)
2 - po podjechaniu na postój przełączam na PB żeby z rana odpalić też na PB ale gaśnie Dopiero po zakręceniu 2-krotnym znów się odpala na PB(wcześniej bezproblemowo się przełączał)
3 - na gazie jeździ bez zarzutu
jeszcze jedna ciekawa rzecz:
autko z rana jak jest zimne lekko klekocze...trwa to chwile...(jeżdżę na mineralnym-przebieg 160tys.)
z góry dziękuję za pomoc
pozdr.
od pewnego czasu mam problem z moim autkiem, proszę o pomoc od czego zacząć żeby prawidłowo zdiagnozować problem:
1 - dławi się na PB( szczególnie na 1 i 2 biegu, muszę dodać więcej gazu żeby nie zgasł)
2 - po podjechaniu na postój przełączam na PB żeby z rana odpalić też na PB ale gaśnie Dopiero po zakręceniu 2-krotnym znów się odpala na PB(wcześniej bezproblemowo się przełączał)
3 - na gazie jeździ bez zarzutu
jeszcze jedna ciekawa rzecz:
autko z rana jak jest zimne lekko klekocze...trwa to chwile...(jeżdżę na mineralnym-przebieg 160tys.)
z góry dziękuję za pomoc
pozdr.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
wszystko się zgadza.
tylko kiedyś bez problemu przełączał się podczas jazdy a teraz gaśnie i nawet dodanie gazu nic nie daje...?!, dopiero jak zgaśnie zakręcę 2 razy kluczykiem i odpali....gdyby to była pompa paliwa miałby problemy podczas jazdy na PB a tymczasem nie ma...jedynie czasami to przełączanie z 1 na 2 z dławieniem się pojawia.
postaram się pojechać do gazownika żeby sprawdził ten elektrozawór gazu?
tylko kiedyś bez problemu przełączał się podczas jazdy a teraz gaśnie i nawet dodanie gazu nic nie daje...?!, dopiero jak zgaśnie zakręcę 2 razy kluczykiem i odpali....gdyby to była pompa paliwa miałby problemy podczas jazdy na PB a tymczasem nie ma...jedynie czasami to przełączanie z 1 na 2 z dławieniem się pojawia.
postaram się pojechać do gazownika żeby sprawdził ten elektrozawór gazu?
[80 b3 1,8s]
WITAJ ARTI.JABYM STAWIAL NA PŁYWAK JESLI TO GAZNIK.PRZEZYWAŁEM TAKIE KATUSZE JAK MIAŁEM POLDKA.POPROSTU SIE DZIURAWI Z BRAKU PALIWA W KOMORZE PŁYWAKOWEJ PRZY JEZDZIE NA GAZIE.SPRAWDZ SOBIE.
Nie pisz duzymi literami popraw post.
Nie pisz duzymi literami popraw post.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2008, 09:38 przez arti85944, łącznie zmieniany 1 raz.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ale to jest normalne że jak jeżdzisz na gazowni i chcesz odpalić autko na paliwie to za czym pompka paliwa na pompuje paliwo do gaznika to trochę czasu trzeba pokręcić dlatego najlepiej w czasie jak już wracasz do domu przełączyć na benzynę niech się chwile po katurla na biegu aż paliwa naleje sie do gaznika