Tak się zastanawiam czy leprzego efektu niż chip nie przyniosło by zrobienie całego układu dolot +wydech np u nich
http://www.mgmotorsport.pl/
może potem dopiero czips robiony pod autko i w tedy chyba aah odpadło by raczej
[b4 2.6 ABC] Modyfikacje - chip tuning dla v6 - sens ?
Można się podpiąć do tamatu
Proszę wyjaśnijcie mi na czym polega chip tjuning od strony "mechanicznej"
Chodzi o to że komputer podaje bardziej bogatą mieszankę ?
A może jeszcze zmienia się kąt wyprzedzenia zapłony ?
Nie wiem czy dobrze myślę ale komputer tylko na te dwa parametry ma wpływ, przecież do cylindra po czipowaniu nie wpada więcej powietrza
Nie wiem czy dobrze myślę ale komputer tylko na te dwa parametry ma wpływ, przecież do cylindra po czipowaniu nie wpada więcej powietrza
ziemor pisze:Można się podpiąć do tamatu
sam sobie odpowiedziales na pyt ...
czipuje sie auto dopiero na samym koncu modyfikacji bo glupia dlugosc dolotu zmienia parametry jak i wydech ,wtryski itd
jak robic cos w silniku to najlepiej wszystko na raz od dolotu poprzez ssacy glowice wydech tlumik i konczywszy na czipie lub SMT6 ktory jest lepszy niz czip
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
to nie tylko te dwie wartości. Gdyby ten temat był tak prosty, to co drugi człowiek by sobie sam pisał programy do aut. niestety... jest tam jeszcze sporo innych parametrów. w grę wchodzi naprawdę niezła matematyka, a ustawienie w/w parametrów to pryszcz, trzeba przede wszystkim wiedzieć JAKIE ustawić <ok>