[1.9TD AAZ] Wykończona turbosprężarka.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
kolego oczywiście pytaj o wszystko bo po to jest forum.ja bym ci jeszcze radził byś wyczyścił także kolektor ssący bo jesli tyle miałeś tego syfu w tej rurce to w kolektorze będzie podobnie.jednak z kolektorem jest trochę pracy i musisz sobie zarezerwować nawet cały dzień by to wszystsko porządnie zrobić...a na łączeniu kolektora co pokazałeś na drugim zdjęciu to uszczelnij najlepiej silikonem bo z tymi uszczelkami to różnie bywa...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Nie przejmuj się. Mój też bierze w tych granicach (turbina pewnie swoje, sam silnik też łyknie, no i wycieki na wale pomiędzy skrzynią - tu leci sporo), ale nie narzekam. Silnik tyka pięknie, chodzi dobrze więc czym się przejmować :?: Gdyby brał olej i chodził kiepsko to można się martwić, ale jak bierze i chodzi świetnie to się mówi na "na zdrowie" i dolewa Aczkolwiek wyciek na wale mógłbym zrobić, tylko że strasznie dużo roboty z tymdenis44 pisze:no a te 0,5 to tak jak mówię gdy spokojnie jadę bo jak chcę się pokulać szybciej i cisnę po autostradzie koło 160 to potrafi i do litra dojść:/// Chciałbym taki silnik co bierze 0,5 na 10 000:DD
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
powiem ci szczerze że ja bym tak nie wytrzymał jak by tyle oleju mi pił.tymbardziej że nie mam lekkiej nogi więc pewnie koło litra by mi łyknął.pewnie za każdym razem jak bym tankował to bym dodatkowo kupował litr oleju <ok> ja nie dolewam ani grama między wymianami i bardzo sie z tego ciesze i mam nadzieje że jak najdłużej tak będzie chodź motor już troche ma bo prawie 260 000...kiedys jździłem w pracy vw caddym i on w książce serwisowej miał wpisane że ten model silnkia 1,9 tdi może zużyć do 1 litra na 1000km i tak właśnie było...denis44 pisze:no a te 0,5 to tak jak mówię gdy spokojnie jadę bo jak chcę się pokulać szybciej i cisnę po autostradzie koło 160 to potrafi i do litra dojść:/// Chciałbym taki silnik co bierze 0,5 na 10 000:DD