[b3/b4] Modyfikacje - Rozpórka kielichów przednich
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No ale czy taka rozpórka nie poprawia jednak sztywności auta w prowadzeniu po koleinach? Na standardowych oponach 175 jest ok, ale przy szerszych oponach jazda w koleinach jest już męcząca. Rozpórka nie poprawi tego w jakiś sposób?labek pisze:Jeśli macie seryjne zawiasy to olejcie rozpórke, chyba ze chcecie miec dodatkowe punkty lansu <ok> Rozpórka jest dobra jak ma sie gwint albo inny obniżający kit.
Chodzi o szczepienie karoserii razem jak zwiewch nie ma sie już jak ugiąć to sie ugina karoseria... A na seryjnym zawiasie w czym ma być pomocne jak skok amora jest wielki max, i to one sie uginaja a nie karoseria.Labiel pisze:No ale czy taka rozpórka nie poprawia jednak sztywności auta w prowadzeniu po koleinach? Na standardowych oponach 175 jest ok, ale przy szerszych oponach jazda w koleinach jest już męcząca. Rozpórka nie poprawi tego w jakiś sposób?labek pisze:Jeśli macie seryjne zawiasy to olejcie rozpórke, chyba ze chcecie miec dodatkowe punkty lansu <ok> Rozpórka jest dobra jak ma sie gwint albo inny obniżający kit.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no ja bym sobie rozpórke do siebie założył, ale ostatnio tyle kasy w autko wpakowałem że 300 to dużo a zawias mam twardy jak h.. i obnizony o jakieś 60 - 80 mm . na dniach wrzuce foty
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 20:39 przez kaczok, łącznie zmieniany 1 raz.
- misiek_gda
- Forum Audi 80
- Kontakt:
http://www.darstuning.com.pl/document.php?id=239 tu mozna bez problemu kupic ta co wczesniej byla na allegro jak w uk nie znajde w podobnej cenie to sobie ta sciagne droga nie jest a jednak quattro ma twardzy zawias niz AWD a tu po walijskich górkach sie jezdzi srednio po 60 80 mil i czuc jak buda sie poddaje zreszta szyba mi sie rozwarstwia i to moze byc przyczyna
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 20:40 przez misiek_gda, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, na tej fotce http://www.audi-fansite.de/modules.php? ... _photo.php jest sposób montowania tej rozpórki z http://www.darstuning.com.pl/document.php?id=239
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Dokładnie tak.Pamiętajcie że rozpórka wzmacnia wtedy gdy naspawane są mocowania na kielichy,zawsze kielichy trzeba obspawać.Widziałem już rzezby pod tytułem nawiercanie kielichów-absolutnie nie można w ten sposób osłabiać konstrukcji kielicha.chybo101 pisze:jedyna operacja to przyspawanie do kielichów mocowania do w.w. rozpórki.