elviss09 pisze:witam wszystkich, mimo iż jestem tu nowy chciałbym dodać coś od siebie. Jak dla mnie czyli dopiero co uczącego się korzystania z forum użytkownika to ta szukajka jest jakaś niefortunna. Być może problem jest w moim sposobie szukania i wprowadzania haseł ale działa ona niekoniecznie dobrze i jak dla mnie nietrafnie wyszukuje tematy.
Wpisując tylko słowo kluczowe nie znajdziesz szybko niczego.
Napisz słowo kluczowe, wybierz dział, zaznacz aby szukać wszystkich słów, korzystaj z szukajki z głową i spokojnie używając jej wszystkich opcji. Napisz równiez tag które stosujemy nie dla zabawy, a dla szukajki właśnie typu:
[AND ABK AND przerywa
tak zadane pytanie nawet nie wybierając działu ( co nie jest wskazane ) już da Ci masę dobrych wyników.
Oznacza ono, że szukajka ma znaleźć w tytule koniecznie kwadratowy nawias, słowo ABK, słowo przerywa.
Do tego możesz posortować jako tematy, a nie posty, lub jako posty, a nie jako tematy. Możesz wybrać czas np ostatnie 3miesiące, aby ograniczyć ilość. Do tego Możesz jak już wspomniałem wyżej używać AND aby określać, które słowa muszą znaleźć się w wynikach, OR dla tych, które mogą się tam znaleść i NOT dla tych, które nie mogą wystąpić. Znak * zastępuje dowolny ciąg znaków.
Szukajka działa wystarczająco dobrze, tylko problemem jest jak zawsze brak logicznego i spokojnego zapoznania się z nią. Każdy chciałby rach ciach i wszystko mieć jak na dłoni w 10 sekund od wejscia na forum. Nie da się tak.
Dokładny i solidny opis i funkcje szukajki sa przecież w niej opisane.
Jeśli komuś huczy łożysko, a w szukajce wpisze "coś mnie koleboce" to nie dziwne, że nic nie znajdzie.