Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Glosniki - tweetery problem

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 sty 2009, 12:44

To jeszcze jedna próba. Masę RCA z tyłu radia podłącz, zrób zworkę z masą na obudowie radia - test.
To samo wzmacniacza.
Daj znać.

Gdyby to były zakłócenia podczas włączonego silnika, należałoby sprawdzić kondensator przy alternatorze, ale tu, ta kwestia odpada.

Spróbuj jeszcze dla testu na zasilaniu wzmacniacza i radia - po kolei - dołożyć zwykły elektrolityczny kondensator. Podłączasz go rownolegle do + i - np. przy zaciskach wzmacniacza.
Znajdź jak największej pojemności, może być ok 2 000 uF min 16V.

Awatar użytkownika
PawelG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PawelG » 05 sty 2009, 16:26

:mrgreen: PROBLEM ROZWIĄZANY :mrgreen:

Zanim zrobiłem te próby, o których piszesz Doc, postanowiłem sprawdzić jeszcze jedno:
Wyłączyłem w radiu opcje subwoofera by wszystkie kanały dawały sygnał jak pod głośniki i podłączyłem najpierw tylko kabel RCA od przednich głośników (Front) a do wzmacniacza przez rozdwajacz, by grały i głośniki i sub. Następnie wykonałem podobne podłączenie, ale tylko dla kabla RCA od tylnych głośników (Rear).

Wynik: Brak zakłóceń przy obu zestawieniach (co obalało teorię zwalonych kanałów tylnych w radiu)

Po procesie tentegowania w głowie i kompilacji wyników z wszystkich testów:

... :arrow: Zmniejszyłem czułość na wejściu wzmacniacza.
Zakłóceń praktycznie nie słychać. Więc na dziś jestem ogromnie szczęśliwy.

Pewnie dopiero jutro zacznie mi przeszkadzać brak odpowiedzi na pytanie "dlaczego nawet na maks czułości, przy podłączeniu tylko przodu, zakłóceń nie było?" Ale to już jakoś zniosę.

Pozdrawiam wszystkich i wielkie dzięki dla osób zaangażowanych w rozwiązywanie mojego problemu.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl