Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[90 B3 2.0 PS] Brak kierunkowskazów, wycieraczek...

ODPOWIEDZ
Adamoo

[90 B3 2.0 PS] Brak kierunkowskazów, wycieraczek...

Post autor: Adamoo » 03 sty 2009, 23:35

Witam,
mój problem dotyczy braku w mojej audi kierunkowskazów, dmuchawy, wycieraczek, ogrzewania tylnej szyby. Światła mijania oraz długie działają i działały bez problemu, tak samo z swiatłami awaryjnymi. Problem na początku był taki że raz działało raz nie, trwało to około miesiąca. Przed wczoraj przestało działać w ogóle. Proszę o jakieś sugestię, może sprawa nie wygląda tak strasznie i bez zbędnych kosztów poradził bym sobie sam z tym problemem.

parametry samochodu.
Audi B3 90 2.0 115 KM
rocznik 1988

Awatar użytkownika
jasiekddd
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jasiekddd » 03 sty 2009, 23:50

wygląda na to żę gdzieś masz przerwę w instalacji i prąd nie dochodzi do przełączników, posprawdzaj bezpieczniki i kostki przy pająku (przełącznik kierunków przy kierownicy), ale zdaje mi się ze awaria jest gdzieś w skrzynce bezpieczników.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 04 sty 2009, 00:13

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 24 mar 2009, 19:24

Witam ;-)

Pozwolę się podpiąć pod ten temat ponieważ mam taki sam problem :roll: .... a mianowicie nie mam kierunkowskazów (światła awaryjne działają), wycieraczek, nawiewu, ogrzewania tylnej szyby... pozostałe światła działają (tj. pozycyjne, drogowe, przeciwmgłowe). :roll:

Po przejechaniu ok. 15 km problem mija, (wszystko sprawne) po zgaszeniu autka problem znowu się pojawia...i tak w kółko.... :evil:

Kostka stacyjki wymieniona (dla zainteresowanych kostka kosztuje 40 PLN) - problem nadal pozostał, bezpieczniki sprawdzone - Ok.... sam już nie wiem gdzie szukać przyczyny :roll:

Proszę o jakieś porady.... ;-)
Z góry dziękuję ;-)

bajtek205
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bajtek205 » 24 mar 2009, 20:47

Miałem podobny problem, tzn nie miałem kierunków,awaryjnych podświetlenia rejestracji i stopu. To nie było nic trudnego.Wystarczyło pogrzebać w skrzynce z bezpiecznikami,u mnie jeden był spalony. Podświetlenie - spalona żaróweczka. Tylko awaryjne mi nie działały,wszystko było ok.Tak jak kolega pisał powyżej sprawdż przełącznik kierunków przy kierownicy, ja tak zrobiłem,popsikałem wd40 i działają do tej pory.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 24 mar 2009, 21:00

bajtek205,

Psikałem, czyściłem styki... nawet drugi przełącznik założyłem i dalej to samo.... :roll:

.............
Autko oddane do mechanika, teraz jest już wszystko sprawne..... Powodem była przerwa na przewodach przy skrzynce bezpieczników... :roll:

P.S Jak ktoś chce to mam do sprzedania Kostkę stacyjki - założona tylko raz w celu sprawdzenia ;-) Wiadomość na PW
:arrow: Obrazek

jajacek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jajacek » 01 lut 2011, 20:16

Miałem coś takiego jak bawiłem się ze światłami, (nie miałem prawego światła mijania więc podłączyłem się z lewego i działa) pogrzebałem w skrzynce bezpieczników i ruszyłem przekaźniki. Niewiem, który jest od opisywanych przyczyn ale jak po dopinałem wszystkie to problem znikł

Awatar użytkownika
pazdzioch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pazdzioch » 23 mar 2011, 09:02

Wlasnie ja mialem zasniedzialy jeden bespiecznik w skrzynce z bespiecznikami nie mialem oswietlenia w kabinie i postojowek sie normalnie wystraszylem ze to bedzie powazniejsza robota ale po oczyszczeniu koncowek problem znikl. Jak cos wam nie swieci warto zaczac szukac u zrodla czyli od bespiecznikow.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl