Witam,
mój problem dotyczy braku w mojej audi kierunkowskazów, dmuchawy, wycieraczek, ogrzewania tylnej szyby. Światła mijania oraz długie działają i działały bez problemu, tak samo z swiatłami awaryjnymi. Problem na początku był taki że raz działało raz nie, trwało to około miesiąca. Przed wczoraj przestało działać w ogóle. Proszę o jakieś sugestię, może sprawa nie wygląda tak strasznie i bez zbędnych kosztów poradził bym sobie sam z tym problemem.
parametry samochodu.
Audi B3 90 2.0 115 KM
rocznik 1988
[90 B3 2.0 PS] Brak kierunkowskazów, wycieraczek...
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Stawiam, na kostkę stacyjki https://audi80.pl/viewtopic.php?t=22107#225661
Witam
Pozwolę się podpiąć pod ten temat ponieważ mam taki sam problem :roll: .... a mianowicie nie mam kierunkowskazów (światła awaryjne działają), wycieraczek, nawiewu, ogrzewania tylnej szyby... pozostałe światła działają (tj. pozycyjne, drogowe, przeciwmgłowe). :roll:
Po przejechaniu ok. 15 km problem mija, (wszystko sprawne) po zgaszeniu autka problem znowu się pojawia...i tak w kółko.... :evil:
Kostka stacyjki wymieniona (dla zainteresowanych kostka kosztuje 40 PLN) - problem nadal pozostał, bezpieczniki sprawdzone - Ok.... sam już nie wiem gdzie szukać przyczyny :roll:
Proszę o jakieś porady....
Z góry dziękuję
Pozwolę się podpiąć pod ten temat ponieważ mam taki sam problem :roll: .... a mianowicie nie mam kierunkowskazów (światła awaryjne działają), wycieraczek, nawiewu, ogrzewania tylnej szyby... pozostałe światła działają (tj. pozycyjne, drogowe, przeciwmgłowe). :roll:
Po przejechaniu ok. 15 km problem mija, (wszystko sprawne) po zgaszeniu autka problem znowu się pojawia...i tak w kółko.... :evil:
Kostka stacyjki wymieniona (dla zainteresowanych kostka kosztuje 40 PLN) - problem nadal pozostał, bezpieczniki sprawdzone - Ok.... sam już nie wiem gdzie szukać przyczyny :roll:
Proszę o jakieś porady....
Z góry dziękuję
Miałem podobny problem, tzn nie miałem kierunków,awaryjnych podświetlenia rejestracji i stopu. To nie było nic trudnego.Wystarczyło pogrzebać w skrzynce z bezpiecznikami,u mnie jeden był spalony. Podświetlenie - spalona żaróweczka. Tylko awaryjne mi nie działały,wszystko było ok.Tak jak kolega pisał powyżej sprawdż przełącznik kierunków przy kierownicy, ja tak zrobiłem,popsikałem wd40 i działają do tej pory.
bajtek205,
Psikałem, czyściłem styki... nawet drugi przełącznik założyłem i dalej to samo.... :roll:
.............
Autko oddane do mechanika, teraz jest już wszystko sprawne..... Powodem była przerwa na przewodach przy skrzynce bezpieczników... :roll:
P.S Jak ktoś chce to mam do sprzedania Kostkę stacyjki - założona tylko raz w celu sprawdzenia Wiadomość na PW
Psikałem, czyściłem styki... nawet drugi przełącznik założyłem i dalej to samo.... :roll:
.............
Autko oddane do mechanika, teraz jest już wszystko sprawne..... Powodem była przerwa na przewodach przy skrzynce bezpieczników... :roll:
P.S Jak ktoś chce to mam do sprzedania Kostkę stacyjki - założona tylko raz w celu sprawdzenia Wiadomość na PW
Wlasnie ja mialem zasniedzialy jeden bespiecznik w skrzynce z bespiecznikami nie mialem oswietlenia w kabinie i postojowek sie normalnie wystraszylem ze to bedzie powazniejsza robota ale po oczyszczeniu koncowek problem znikl. Jak cos wam nie swieci warto zaczac szukac u zrodla czyli od bespiecznikow.