tak jak pisałem u siebie zmieniłem
prawe lusterko miałem urwane (w wyniku kolizji) ale wkład był cały
zakupiłem uzywke prawego i założyłem tak jak ma być.
wkład z prawego wrzuciłem do lewego bo na prawym miałem plamy (takie charakterystyczne przebarwienia)
Powiem że ja nie widze absolutnie żadnej różnicy w widoczności. jeżdze juz tak ponad pół roku i nie miałem najmniejszego problemu przy zmianie pasa, cofaniu parkowaniu itp ...
[B3/B4]ALL czy można zamienić szkło prawego luterka z lewym?
najwyraźniej w prawym miałeś zamontowane szkło sferyczne, które jak już napisałem wcześniej można montować zarówno z prawej, jak i z lewej strony.widmo pisze:tak jak pisałem u siebie zmieniłem
prawe lusterko miałem urwane (w wyniku kolizji) ale wkład był cały
zakupiłem uzywke prawego i założyłem tak jak ma być.
wkład z prawego wrzuciłem do lewego bo na prawym miałem plamy (takie charakterystyczne przebarwienia)
Powiem że ja nie widze absolutnie żadnej różnicy w widoczności. jeżdze juz tak ponad pół roku i nie miałem najmniejszego problemu przy zmianie pasa, cofaniu parkowaniu itp ...
widmo, najwyraźniej miałeś sferyczne. z tego, o się orientuję, to ori też jest z prawej sferyczne. dopiero niektórzy "oszczędni" montują sobie zwykłe płaskie gdy im się stłucze, bo parę groszy tańsze. tak się składa, że mam w domu płaskie lusterko i przykładając je zarówno do lewego, jak i do prawego lusterka w moim aucie, daje ono inny obraz. zdecydowanie mniej w nim widać i wszystko jest większe. takie lusterko zdecydowanie zmniejsza bezpieczeństwo.
czyli w moim przypadku jakiś oszczędny Niemiec kupił sobie zwykłe lusterko i zamontował z lewej strony. W dodatku zrobił to ... silikonemgrze pisze:z tego, o się orientuję, to ori też jest z prawej sferyczne. dopiero niektórzy "oszczędni" montują sobie zwykłe płaskie gdy im się stłucze, bo parę groszy tańsze
Adi10, nie musisz odklejac szkła od plastiku montażowego. możesz kupic cały wkład (lustro wraz z plastikiem montażowym). ja do swojej niuni kupiłem nowy wkład za 35 zł (lewe szkło asferyczne przyciemniane na niebiesko razem z plastikiem montażowym przeznaczonym do lusterka manualnie sterowanego) więc to chyba tanio
z tego co się orientuję, to na aukcjach wołają o wiele więcej za samo szkło. jeśli ktoś kupi samo szkło, to po prostu czeka go zabawa z przyklejaniem. ja wolę kupic już przyklejone, bo botem nie ma kłopotu z ustawianiem lusterka gdy się je krzywo przyklei
z tego co się orientuję, to na aukcjach wołają o wiele więcej za samo szkło. jeśli ktoś kupi samo szkło, to po prostu czeka go zabawa z przyklejaniem. ja wolę kupic już przyklejone, bo botem nie ma kłopotu z ustawianiem lusterka gdy się je krzywo przyklei
zwykłe niepodgrzewane, do manualnie sterowanego lusterka. ale gość, u którego kupowałem miał na kompie taki katalog z którego mi zamawiał i jak go przeglądaliśmy, to miał tam praktycznie każdy model wkładu dostępny więc nie powinno być problemu z dostaniem nawet najbardziej wypasionegogrze
a czy te wkłady o których pisałeś wyżej są podgrzewane czy zwykłe ?