[80 B4 2.3 NG]Falujace obroty
[80 B4 2.3 NG]Falujace obroty
witam mam mały problem z obrotami!! np dojeżdżam do skrzyżowania i wrzucam na luz a obroty wtedy zaczynają wariować w granicach od 400 do 1300 a po chwili samochód gaśnie ale to tez nie za każdym razem, wymieniłem moduł zapłonu i komputer od wtrysku i dalej to samo krokowy działa bo sprawdzałem nie mam pojęcia co to może jeszcze być.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
zrobiłem test kodów pokazało mi 4 razy 4 to chyba oznacza ze nie rozpoznało błędu????
to znaczy że sterownik mieszanki nie ma błędów. ale to znaczy też że nie zdiagnozowałeś jeszcze sterownika zapłonu. w książce dietera korpa "reguluję i naprawiam Audi80" jest procedura dość dokładnie wyjaśniona. - po wywołaniu kodów błyskowych sterownika mieszanki znów zwierasz styki na co najmniej 4 sekundy i wtedy odczytujesz kody se sterownika zapłonu. jak nie ma w nim błędów powinien dać kod 0-0-0-0
potrzebujesz testera kodów migowych (można zrobić samemu - trochę kabla jakiś stycznik i dioda) no i musisz jeszcze wyczaic gdzie u ciebie jest złącze diagnostyczne - zwykle jest przy bezpiecznikach lub przekaźnikach) Tak jak pisałem wyżej - co i jak jest dokładnie wyłożone w książce dietera korpa - do ściągnięcia z www.centrum.audi80.pl jako plik .pdf 53MBA jak ten test zrobić?