[B3/B4]Wymiana zarowek w sterowniku lusterek?
-
- Forum Audi 80
Ja mam 4 włączniki, liczac od lewej
1. ustawienie świateł
2. przeciwmgielne
3. ogrzewanie tylnej szyby
4. awaryjne
a potem półeczka malutka, radio mam wyciągnięte i jak naciskam od spodu na te przyciski w otworkach to nie bardzo jak jest pchnąć od tyłu te włączniki żeby wyszły, a ta półeczka obok, jak odkręce śrubkę (na samym końcu tej półki) to mi porusza sie luźno ale nie chce wyjśc tak jak by była zintegrowana z przyciskiem świateł awaryjnych z lewej strony.
1. ustawienie świateł
2. przeciwmgielne
3. ogrzewanie tylnej szyby
4. awaryjne
a potem półeczka malutka, radio mam wyciągnięte i jak naciskam od spodu na te przyciski w otworkach to nie bardzo jak jest pchnąć od tyłu te włączniki żeby wyszły, a ta półeczka obok, jak odkręce śrubkę (na samym końcu tej półki) to mi porusza sie luźno ale nie chce wyjśc tak jak by była zintegrowana z przyciskiem świateł awaryjnych z lewej strony.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja też mam półkę z ramką na włączniki i też mam ich 4. Udało mi się wyjąć (1raz) 3 od prawej - ten od ogrzewania szyby nie chce wyjść. Ale robiłem to inaczej. Bez odkręcania półeczki. Małym śrubokrętem podważam przycisk od góry i od dołu i odpada jego przednia część - taka jak by maskownica a potem jest lepszy dostęp i można śrubokrętem pogrzebać:) jest ciężko bo przewody są krótkie i nie da się tych włączników dużo wyjąć... Ale żarówki wymieniłem. Problem jest tylko z regulatorem wys. reflektorów. Żeby tam żarówkę wyjąć to trzeba go rozebrać (nad stołem bo jest tam mała kuleczka którą łatwo zgubić;) i trzeba prze lutować żaróweczkę która jest mniejsza od reszty. Ale można:-)
ja mam komplet przełączników ,żeby wyciągnąć którykolwiek używan łyżeczki marki tesco :mrgreen: tzn. jej rączki ,nie ma opcji,żeby cos porysować i wychodi bez problemu, jak będziesz wyciągał światłowód z przełącznika to uważaj ,żebyś nie pogubił kulek, bo wtedy regulator świateł nie będzie sie blokował na poszczególnej pozycji.
-
- Forum Audi 80
Witam, Jestem nowym posiadaczem audi 90 z silnikiem 2.0E. Mam pytanie dotyczące sterowania lusterkami. Sterowanie działa tylko w dół rozebrałem moduł i nie wiem gdzie szukać rozwiązania problemu. Proszę o jakieś wskazówki dotyczące tego. Nie chciałem zakładac nowego tematu, dlatego dołączam się do tego. Proszę o pomoc!
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Więc awarii uległ przełącznik, który masz na parapecie. Można go wymienić lub spróbować naprawić, w środku na płytce są mikrostyki zbudowane z cieniutkiej blaszki i czasami pękają ale wprawna ręka i lutownica załatwia sprawę (trzeba delikatnie zlutować pękniętą ścieżkę i będzie działać jak dotąd)yumegar1san pisze:Działają oba lusterka, ale tylko na dół.