[90 q NG]zapadnięty szyber
[90 q NG]zapadnięty szyber
Witam.Od jakiegoś czasu mam zapadnięty szyber,ale tylko w jednym rogu (strona pasażera tył).I tu moje pytanie :czy są tam jakieś śruby,które moly się poluzować?Jak mam uchylony szyber (do góry)mogę go podciągnąć ręką do góry i jest ok.Jak to wyregulować?
-
- Forum Audi 80
uchyl szyber, podważ klapke od zewnątrz - zobaczysz spręzyny. ściągnij je za pomocą druta; klapka ma opaść sama. teraz od środka musisz przesunąć samą tapicerke tak jakbyś chował szyber i ujrzysz wnętrzności szybra. masz tam 4 śruby do wyregulowania blachy szybra.nowy200 pisze:Witam.Od jakiegoś czasu mam zapadnięty szyber,ale tylko w jednym rogu (strona pasażera tył).I tu moje pytanie :czy są tam jakieś śruby,które moly się poluzować?Jak mam uchylony szyber (do góry)mogę go podciągnąć ręką do góry i jest ok.Jak to wyregulować?
Wiem, że kolega sobie już poradził, ale może to komuś pomoże w przyszłości. Żeby się dobrać do prowadnic trzeba odsunąć sama osłonę. Żeby to zrobić trzeba zdjąć sprężyny pociągowe. Najlepiej uchylić szyber do góry i z zewnątrz zdjąć sprężyny z osłony. Bez sprężyn osłonę można przesunąć ręką.
Wszystko widać na fotkach!
Wszystko widać na fotkach!
http://www.allegro.pl/item579875761_szy ... di_90.html
Spytaj się tego gościa, on chce 35 zł za cały szyber, jak coś to zawsze reszte mozna sprzedać!
Spytaj się tego gościa, on chce 35 zł za cały szyber, jak coś to zawsze reszte mozna sprzedać!