[80 B4]- uklad wydechowy a spalanie!
[80 B4]- uklad wydechowy a spalanie!
Mam pytanie! Czy zardzewialy uklad wydechowy oraz popsuty katalizator maja wplyw na wieksze spalanie??? Co jeszcze moze powodowac ze auto pali wiecej niz powinno???
Gdzie moge szukac usterek? :roll:
Gdzie moge szukac usterek? :roll:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
zardzewiały wydech nie ma wpływu na spalanie...wyżarty katalizator wywal i wsadź na jego miejsce atrape katalizatora (strumienice) albo najlepiej nic nierób tylko pociąg rurę. Wydech też pospawaj lub zamień...proponuje jakiś sportowy z nierdzewki...tylko nie głośny bo to nie jest jakiś motor tylko limuzynka )
Strumienica?? Strata czasu i pieniedzy.. Filtr stożkowy to samo!!! niema jak to orginalny dolot i orginalny wydech (ewentualnie pusty koncowy tłumik dla dźweku) jesli ktos mówi że założył strumienice i tam jakiś stożkowy filtr i "czuje" że ma ileś tam koni więcej bez wizyty na hamowni to nie wie co mówi... Przy okazji pozdrawiam wszystkich naiwnych którzy tak myslą........
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Spadku mocy jakos nie odczuwam...! Wydaje mi sie ze jest normalnie bo jak mu daje w 'dupsko' to idzie jak strzala i rwie do przodu(nie odczuwam zadnego mulenia silnika) A co do spalania...to chla ok.13 l w miescie lub ciutek nawet wiecej! Z tego co zauwazylem to spalanie jest za duze! Katalizator 'pierdzi' przy dodawaniu gazu- taki metaliczny brzdek-to czyli chyba nie jest zapchany! :shock:
Mi tez cos dzwoni w wydechu, podczas pracy silnika z wydechu wydobywa się metaliczny dzwiek. Czy jest to spowodowane zepsutym katalizatorem?cobra pisze:kumpel ma 2,0 90km i opowiadał mi że coś mu dzwoniło, okazało się że katalizator się przepalił i coś mi zapychało... wywalił i wszystko wróciło do normy... głównie moc