[b4 2.0 ABK] Modyfikacja - kompresor czy turbo ?
kazdy wie ze najfajniej jest miec cos co nie wyglada a jedzie...tak pewnie jest z mocnym audi 80 i jeszcze w sedanie lub kombi najlepiej... szczerze to czerpie lekka radosc jak widze zdziwione miny gosci ktorych moja b4 robi jak chce i nie chodzi tu o rywalizacje z mojej strony, bardziej o utarcie nosa cwaniakom w civic'ach z duzymi spojlerami...
moze jestem zbyt "praktyczny", ale zwyczajnie wole kupic sobie za jakis rok s4 2,7 biturbo niz wkladac w moje b4 jakies 30 tys... ale nie uwazam ze jest to zly pomysl, z pewnoscia ciekawy i nowatorski, choc wolalbym a4. mialem juz kilka samochodow i doszedlem do wniosku ze tuning jest malo oplacalny, a kazde nowe auto kocha sie bardziej niz stare. no i z autem sie slubu nie bierze, maks 2 lata i inne, dlatego tez nie pakuje w nie gory pieniedzy...
moze jestem zbyt "praktyczny", ale zwyczajnie wole kupic sobie za jakis rok s4 2,7 biturbo niz wkladac w moje b4 jakies 30 tys... ale nie uwazam ze jest to zly pomysl, z pewnoscia ciekawy i nowatorski, choc wolalbym a4. mialem juz kilka samochodow i doszedlem do wniosku ze tuning jest malo oplacalny, a kazde nowe auto kocha sie bardziej niz stare. no i z autem sie slubu nie bierze, maks 2 lata i inne, dlatego tez nie pakuje w nie gory pieniedzy...
http://allegro.pl/item600821745_elektry ... _mocy.html
Możesz założyc tez cos takiego... Ale masz V6 i potrzebujesz po 1 na głowice... Troche drożej wyjdzie no ale trudno, takie już jest V6. Ale naprawde warto :!: od 15-20% przyrostu, chyba wystarczy co nie :?:
P.S Można coś podobnego wykrzesać z wiatraczków do kompa, tylko trzeba jakies mega mocne znaleźć.
Możesz założyc tez cos takiego... Ale masz V6 i potrzebujesz po 1 na głowice... Troche drożej wyjdzie no ale trudno, takie już jest V6. Ale naprawde warto :!: od 15-20% przyrostu, chyba wystarczy co nie :?:
P.S Można coś podobnego wykrzesać z wiatraczków do kompa, tylko trzeba jakies mega mocne znaleźć.
Ciekaw jestem jak taka turbinka będzie się miała w ABK. Niedawno nabyłem taki silnik z myślą stworzenia małej rajdówki (typ 81/85 B2) Na pewno wiele osób stwierdzi, że to głupota, że lepiej kupić coś większego i dopiero wtedy się bawić. Pewnie bym tak zrobił, ale silnik trafił mi się praktycznie za darmo, więc postanowiłem wykorzystać okazje...