[Coupe B4 2.3 Ng] Elektryczne Szyby - Wymiana czy naprawa???
[Coupe B4 2.3 Ng] Elektryczne Szyby - Wymiana czy naprawa???
Witam,mam pytanie a mianowicie czy idzie wymienić linkę z mechanizmu opuszczania szyby czy nie jest to możliwe i trzeba wymieniać cały mechanizm???? Mi tak dokładnie postrzępiła się lina ciągnąca szybę w dól.I najchętniej bym ją po prostu wymienił ale nie wiem czy jest to możliwe a z drugiej strony chciałem kupić cały mechanizm ale wiadomo używka może mieć dobre linki a po czasie może paść silnik i też będzie lipa.... Jeśli idzie wymienić linkę to proszę o rady jak się do tego zabrać chodzi o silniczek czy jest jakaś w nim zasada czy po prostu wykręcić i dokładnie patrzeć żeby potem poskładać a i jeszcze linka,czy idzie ją kupić po np numerze katalogowym czy po prostu zmierzyć grubość i ją dosztukować z góry dzięki i czekam na pomoc
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Samą linke wymienisz tylko problem w tym zeby ją mieć tez chcialem kupić drugą i dosztukować ale jest problem bo linka jest zakończona takim zgrubieniem, jeśli kupisz uzywke i padnie Ci silnik to wymienisz na ten co masz wystarczy przelożyć . Co do rozkrecania to zapamietaj jak idzie linka i bedzie ok
Nie to wole skręcić sobie linkę niż dać 150 za cały mechanizm a po czasie wkładać mój silniczek a mam jeszcze jedno pytanie co do tej linki ona jest cała czy dzieli się na dwie,chodzi mi oto czy w silniczku są dwie rolki jedna do tej strony co opuszcza ją w dół a druga co ciągnie szybę do góry??? Bo jeśli tak to wystarczy poszukać
linki z większą końcówka i po prostu ją dopiłować na wymiar Chyba że w silniczku jej druga końcówka też ma jakieś zakończenie to w tedy będzie mały problem
linki z większą końcówka i po prostu ją dopiłować na wymiar Chyba że w silniczku jej druga końcówka też ma jakieś zakończenie to w tedy będzie mały problem
Ale bzdury malymoto... Rozbierałem juz pare razy boczki drzwi i dobrze wiem że są dwie linki jedna krótsza i druga dłuższa.
Tu macie dla potwierdzenia https://audi80.pl/coupe-8b-linka-el- ... vt8184.htm
Tu macie dla potwierdzenia https://audi80.pl/coupe-8b-linka-el- ... vt8184.htm
No i po problemie i szczerze powiem jest to bułka z masłem dokładnie 2 godz roboty i przy okazji wymieniłem dwie linki i tak dla kolegów nie kupujcie całych mechanizmów bo moim zdaniem to chore bo np komuś poszła linka w Audi z 94 a kupuje mechanizm z 92 a tam przecież też to pracowało tyle samo lat wiadomo linki padają no co innego silniczek bo nikt się będzie bawił w przewijanie ale ja zmierzyłem swoje linki oczywiście suwmiarką dokładnie też na długość i kupiłem dwie wyszlifowałem końcówki żeby weszły do ślimaka następnie dorobiłem dwie końcówki i linki gotowe a ślimaku pikuś jedną linkę się tylko wkłada a jedną nawija potem dekielek od silniczka i gotowe koszt 23,5zł za wymianę 2 linek
linka do kierowcy drzwi ma nr katalogowy 895 837 725 B
cena 302,47 zł/ dane z dnia 08.07.2008 z Inter-Welm Salon Audi w Bielsku Białej
:mrgreen: dobrze że ja za nią nie płaciłem :lol: poprzedni właściel to zrobił i powiem wam kupiłem autko z szybą podpartą kołkiem, coś naknocił przy składaniu bo podczas wymiany mechanizmu zobaczyłem postrzepioną linke która sie poplątała w silniczku
u naszego dobrego kolegi z LBN zanabyłem kompletny mechanizm za 150zł i ciągle działa odpukać...
cena 302,47 zł/ dane z dnia 08.07.2008 z Inter-Welm Salon Audi w Bielsku Białej
:mrgreen: dobrze że ja za nią nie płaciłem :lol: poprzedni właściel to zrobił i powiem wam kupiłem autko z szybą podpartą kołkiem, coś naknocił przy składaniu bo podczas wymiany mechanizmu zobaczyłem postrzepioną linke która sie poplątała w silniczku
u naszego dobrego kolegi z LBN zanabyłem kompletny mechanizm za 150zł i ciągle działa odpukać...
Ja np tą krótszą linkę mam ze sprzęgła linki do motorynki cena 10zł drugą chyba z malucha nie wiem dokładne bo brałem na długość ale cena też 10 no i za końcówki do tych linek 3,5zł ale skąd Salony,serwisy biorą takie ceny to ja nie wiem przecież to kawałek linki ja rozumiem że muszą z czegoś żyć ale jeśli moja linka kosztuję całą już zrobiona ok 12zł a ich 150 to coś chyba jest nie tak.....
Panowie... Orientuje się ktoś czy linki do coupe z manuala pasują do elektryki...??
Bo kupiłem owe linki w bardzo dobrym stanie i niby pasują... Ale ta dłuższa linka jest albo troszeczke za długa (czyli z manuala PRAWIE pasuje) albo ja jakoś źle ją zakładam...
Siedziałem nad tym ze 3 godziny i innego sposobu jak ten którym założyłem linki nie widze...
Na podniesionej szybie ta dłuższa linka na odcinku silniczek-mocowanie do szyby jest luźna... tak jakby była z 1-2cm za długa... to może jednak linki z manuala lekko nie pasują do elektryki...?
Bo kupiłem owe linki w bardzo dobrym stanie i niby pasują... Ale ta dłuższa linka jest albo troszeczke za długa (czyli z manuala PRAWIE pasuje) albo ja jakoś źle ją zakładam...
Siedziałem nad tym ze 3 godziny i innego sposobu jak ten którym założyłem linki nie widze...
Na podniesionej szybie ta dłuższa linka na odcinku silniczek-mocowanie do szyby jest luźna... tak jakby była z 1-2cm za długa... to może jednak linki z manuala lekko nie pasują do elektryki...?
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt: