[2.0 ABK]szarpie mi autem podczas jazdy
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
aguero, przeczytaj tytuł wątku. Widzisz jakiego silnika on dotyczy? No to na przyszłość zwracaj proszę uwagę na to i nie rób bałaganu. Po drugie zanim coś napiszesz to użyj funkcji szukaj (są aż dwie szukajki) i dopiero jak nie znajdziesz satysfakcjonującej Cię odpowiedzi dopisz się do najbardziej pasującego do problemu wątku lub załóż nowy. Poświęć trochę swojego czasu.
[2.0 ABK]szarpie mi autem podczas jazdy
odkad kupilem moja czarną perełke juz tak mam .Nie dzieje sie to zawsze ale czesto, zwlaszcza latem to bylo,bo teraz zima prawie wcale, ale tez sie zdarza ...chodzi o to ze jadac rowna predkascia 100km/h czasami dzieje sie rzecz dziwna, mianowicie auto jakby sie zachlysnie i szarpie mi buda;/ . prz 90km/h tez tak jest natomiast przy mniejszych niz 90km/h i wiekszych niz 100km/h nie . Co to jest za przyczyna? :?: <osohozi> Nie wiem.. Może ktoś mial podobny przypadek?prosze o pomoc... :!: :!:
[ Dodano: 2010-02-05, 20:41 ]
zapomniałem dodac mam 80 B4 2.0E ABK <ok>
[ Dodano: 2010-02-05, 20:41 ]
zapomniałem dodac mam 80 B4 2.0E ABK <ok>
Ostatnio zmieniony 05 lut 2010, 22:57 przez tomek_m88, łącznie zmieniany 1 raz.
podobny problem mam z tym ze u mnie dzieje sie to jak jade w trasie dlugi odcinek za kazdym razem mi sie to przytrafialo ze mi autem szarpalo bez znaczenia czy obroty byly niskie wysokie czy jechalem 90 czy 150 nic nei pomagalo jak go naszlo to szarpanie bylo na dystansie powiedzmy ok 20 km nawet czasami mniej lub wiecej jak jezdze po miescie lub odcinki 100-200 km jest ok raz lub dwa razy w roku cos takiego potrafi sie przytrafic w miescie ale to jest chwilowe tylko i nei doszedlem co jest nei tak przekaznik 30 mam nowke ori
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Re: [2.0 ABK]szarpie mi autem podczas jazdy
Ja tak miałem: walnięty był potencjometr przepustnicy - przerwa na ścieżkach.tomek_m88 pisze:Może ktoś mial podobny przypadek?
Objawy jak u ciebie.
Pozdrawiam,
Rafał
tomek_m88, ja też tak miałem przy prędkości 90-100 km/h i obrotach 2000-2200 była przerwa i coś jakby "kangurek", przyczyna walnięty potencjometr przepustnicy.
To się tak ładnie nazywa: Czujnik położenia przepustnicy
[ Dodano: 2010-02-08, 18:39 ]
zakk87, dużo roboty nie ma, ale łatwo nie jest :mrgreen: troche trzeba się pomęczyć ale dasz rade
To się tak ładnie nazywa: Czujnik położenia przepustnicy
[ Dodano: 2010-02-08, 18:39 ]
zakk87, dużo roboty nie ma, ale łatwo nie jest :mrgreen: troche trzeba się pomęczyć ale dasz rade
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Wymiana jest banalna. Wyciągasz przepływomierz żeby móc ręce wsadzić pod przepustnice. Wyciągasz wtyczkę (manual) lub też dwie (automat) z potencjometru. On osłonięty jest osłonką blaszaną, więc możesz ją odkręcić żeby mieć dostęp. Sam potencjometr trzyma się na dwóch śrubach imbusowych. Polecam zaopatrzyć się małe lustereczko żeby się przyglądnąć dokładnie od dołu.zakk87 pisze:mam te same objawy, HeavenQueen - dużo jest roboty z wymianą??
Także wymiana czujnika położenia przepustnicy to sprawa prosta, natomiast zakup już nie. Nowy potencjometr w ASO w zeszłym roku kosztował ponad 450zł.