Witam,
niedawno na skutek zlego cofania pekla mi, jak sie okazalo, szachla na tylnim blotniku ;-( chcialbym to sam naprawic tzn. zaszpachlowac (bo pryskanie pozostawie chyba fachowcowi ) ale nie bardzow wiem jak sie za to zabrac:
- czy zerwac to co sie nie tzryma i uzuelnic braki nowa szachla
- czy nic nie odrywac i zalepic miejsce peknięcia i otarcie
jesli ktos juz czyms takim sie zajmowal bede bardzo wdizeczny za wskazowki
[1.9TDI 1Z] szpachlowanie blotnika
-
- Forum Audi 80
- automaniaczek
- Forum Audi 80
Najlepiej jak byś dał foto. Ale mniej więcej wyobrażam sobie jak to wygląda musisz szlifierką miejsce popękania zeszlifować do gołej blachy, i potem bawić się szpachlowaniem na nowo. Ale nie wiem czy jest sens się z tym babrać, blacharze robią to właściwie na co dzień i zrobią to bardzo szybko - zaszpachlują na nowo i polakierują. Ale gdy byś bym bardzo uparty to spróbuj zrobić samemu. Z drugiej strony nie wiadomo ile tej szpachli tam jest może się okazać że cały błotnik będziesz musiał przelecieć szlifierką.
Kolego, jeśli nigdy tego nie robiłeś to zostaw to fachowcowi. Jak on spier... robote to zwali wine na Ciebie
Należy zerwać szpachlę tyle ile się da i dać nową, ale trzeba pamiętać o odpowiednim przygotowaniu podłoża. Sprawa szpachlowania wydaje się być prosta, ale jak nie masz wprawy to sie nie zdziw jak na lakierze zobaczysz "fale dunaju" :lol:
Należy zerwać szpachlę tyle ile się da i dać nową, ale trzeba pamiętać o odpowiednim przygotowaniu podłoża. Sprawa szpachlowania wydaje się być prosta, ale jak nie masz wprawy to sie nie zdziw jak na lakierze zobaczysz "fale dunaju" :lol:
- automaniaczek
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- automaniaczek
- Forum Audi 80