[1.9TDI 1Z] Gwizd turbiny.
[1.9TDI 1Z] Gwizd turbiny.
Witam was jeżeli się powtarzam to bardzo was przepraszam Mój problem polega na tym iż miałem małą awarie byłem pewny że siadła mi turbinka bo samochód był słaby jednakże okazało się że pękła guma dochodząca do turbiny dostawała lewego powietrze i nie miała mocy guma została wymieniona i było ok teraz niedawno zauważyłem że turbinka zaczęła bardzo wyraźnie gwizdać czasami to mi się wydaje że policja jedzie za mną powiedzcie mi czy to normalne czy to wiąże się z tym iż turbina zaczyna mi padać mój silnik to 1.9 tdi z końca 94 roku proszę o wasze opinie dzięki i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2009, 08:31 przez Osa22, łącznie zmieniany 2 razy.
Gwizd turbiny
Ten gwizd słychać już od 1400 obrotów ale samochód normalnie ciągnie nie wiem dlaczego tak jest
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
tak samo jest u mnie i to jest piękne <ok> dla mnie to cały czas by mogła tak gwizdać :mrgreen: chodź wydaje mi się że trochę za wcześnie słychać to gwizdanie po raczej koło 1800 obrotów powinno coś być słychać a nie przy 1400UKI_XX pisze:to nie masz się czym przejmować u mnie jak jest zimny silnik to turbo generuje piękną melodyjkę przy równej jeździe na 3 biegu i 1700-1900rpm a jak silnik się nagrzeje i da się buta to odgłos jest taki jakby ktoś gwizdał w rynnę ale i but solidny
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
kolego nie myśl o każdej rzeczy o jakiej przeczytasz na forum bo wyszło by na to że z całym samochodem masz coś nie tak. jednym gwiżdże innym nie.jak ciągnie to nie ma czym się przejmować.jak by coś z nią było nie tak wtedy byś mógł sie zastanawiać.jedni uważają że nie powinna gwizdać inni że powinna.u mnie gwiżdże odkąd kupiłem samochód czyli od 3,5 roku i jeździ dalej bez żadnego problemu a prawie przez cały czas dostaje niezły wycisk...
No to chłopaki jednak nie turbinka gwizda tyko przepalony tłumnik w poniedziałek jade do mechanika i ma mi wymienić na nowy pozdrawiam
[ Dodano: 2009-04-28, 20:04 ]
No i masz tłumnik wymieniony na nowy i nadal gwizda nie wiem co to może byc bo ten gwizd bardziej z tyłu dochodzi nie mam bladego pojęcia
[ Dodano: 2009-04-28, 20:04 ]
No i masz tłumnik wymieniony na nowy i nadal gwizda nie wiem co to może byc bo ten gwizd bardziej z tyłu dochodzi nie mam bladego pojęcia
-
- Forum Audi 80
Odświeżę temat, padło mi turbo, mam T2 , wymieniłem na używkę no i po założeniu zaczęła gwizdać wcina mi olej, a jak przegoniłem audiolkę do 170 to potem na wolnych obrotach tak sadziło niebieskim dymem, normalnie masakra na podwórku była pochodził z 5 min żeby się turbo schłodziło, no i nie wiem co dalej robić, do 140 latałem i nie było problemów, dopiero gdy dobrze przycisnąłem wyszło szydło z worka... Na zimnym czy na ciepłym tak samo gwizda, startuje gwizd od około 1600 obrotów, kolejne turbo do zrzutki?
Pewnie uszczelniacze na turbinie poszczają. Kiedyś tez wymieniałem t2 u znajomej w audi bo oliwe poszczała przy większych obrotach brałem od http://allegro.pl/audi-80-b4-cabrio-blo ... 77159.html
i śmiga elegancko. <ok>
i śmiga elegancko. <ok>
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
MarcinexB4, Kolega który pracował w warsztacie i jak konieczna była wymiana turbo to brali zawsze z tej firmy i nie mieli problemów by coś złego działo się z nimi
Turbosprężarki - Regeneracja
Turbosprężarki - Regeneracja