Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[80 B3 1.6D JK] Elektroniczny obrotomierz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fighter001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.6D JK] Elektroniczny obrotomierz

Post autor: Fighter001 » 01 maja 2009, 17:47

Witam dopadłem ostatnio taki oto obrotomierz elektroniczny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a94 ... 03dea.html . I tutaj moje pytanie czy da sie go jakos podlaczyc do mojego diesla? tj. 1.6 JK dodam ze alternator jest z td i jest wyprowadzenie sygnalu. Czy jest szansa podlaczenia tego bez wiekszej rzezby instalacji? pzdr i dzieki za odpowiedzi :mrgreen:

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 01 maja 2009, 18:48

Upewnij się że ten obrotomierz jest przystosowany do pobierania sygnału z alternatora albo czy ma jakąś kalibracje. Bo jeśli jest on od silnika benzynowego to będzie ostro zawyżał. Co do podłączenia to idzie od niego sporo kabli, u mnie w domu przy Oplu Astrze diesel jest dołożony podobny ale idzie do niego tylko 3 kable (plus, minus i sygnał).

Awatar użytkownika
pasiak
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pasiak » 01 maja 2009, 19:24

aldi pisze:Co do podłączenia to idzie od niego sporo kabli, u mnie w domu przy Oplu Astrze diesel jest dołożony podobny ale idzie do niego tylko 3 kable (plus, minus i sygnał).
kabli jest więcej bo idzie jeszcze + po stacyjce i podświetlenie, co do podłączenia to jak najbardziej go podłaczysz , ale nie lepiej założyć oryginalny zamiast big bena? zawsze będzie to normalniej wygladać :-|

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 01 maja 2009, 19:27

pasiak, zgadzam się parę groszy i można mieć oryginalny obrotek takie coś to zalatuje patentem z dużego , pełno jest klubowiczów co sprzedadzą z godną cenę

Awatar użytkownika
Fighter001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fighter001 » 02 maja 2009, 08:08

Big Bena mam i go nie wywale bo nie chce grzebac w zegarach zeby nic nie zepsuc ;-) no i ten obrotek mam za darmo to po co przeplacac skoro spelnial by swoja funkcje i jest dokladniejszy :?: dzisiaj podlacze na krotko zielony kabelek pod impuls z alternatora czerwony do aku na + i czarny na - i zobacze co sie bedzie dzialo :mrgreen: jesli bedzie dzialal wlasciwie to podlaczam. Prosilbym jeszcze tylko o wskazanie kabli pod kiera ktore maja plus po zaplonie gdzie moglbym podlaczyc to cudo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl