[80 B3 1.6D JK] Elektroniczny obrotomierz
- Fighter001
- Forum Audi 80
[80 B3 1.6D JK] Elektroniczny obrotomierz
Witam dopadłem ostatnio taki oto obrotomierz elektroniczny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a94 ... 03dea.html . I tutaj moje pytanie czy da sie go jakos podlaczyc do mojego diesla? tj. 1.6 JK dodam ze alternator jest z td i jest wyprowadzenie sygnalu. Czy jest szansa podlaczenia tego bez wiekszej rzezby instalacji? pzdr i dzieki za odpowiedzi :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Upewnij się że ten obrotomierz jest przystosowany do pobierania sygnału z alternatora albo czy ma jakąś kalibracje. Bo jeśli jest on od silnika benzynowego to będzie ostro zawyżał. Co do podłączenia to idzie od niego sporo kabli, u mnie w domu przy Oplu Astrze diesel jest dołożony podobny ale idzie do niego tylko 3 kable (plus, minus i sygnał).
kabli jest więcej bo idzie jeszcze + po stacyjce i podświetlenie, co do podłączenia to jak najbardziej go podłaczysz , ale nie lepiej założyć oryginalny zamiast big bena? zawsze będzie to normalniej wygladać :-|aldi pisze:Co do podłączenia to idzie od niego sporo kabli, u mnie w domu przy Oplu Astrze diesel jest dołożony podobny ale idzie do niego tylko 3 kable (plus, minus i sygnał).
- Fighter001
- Forum Audi 80
Big Bena mam i go nie wywale bo nie chce grzebac w zegarach zeby nic nie zepsuc no i ten obrotek mam za darmo to po co przeplacac skoro spelnial by swoja funkcje i jest dokladniejszy :?: dzisiaj podlacze na krotko zielony kabelek pod impuls z alternatora czerwony do aku na + i czarny na - i zobacze co sie bedzie dzialo :mrgreen: jesli bedzie dzialal wlasciwie to podlaczam. Prosilbym jeszcze tylko o wskazanie kabli pod kiera ktore maja plus po zaplonie gdzie moglbym podlaczyc to cudo