Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.6D JK] Elektroniczny obrotomierz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fighter001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.6D JK] Elektroniczny obrotomierz

Post autor: Fighter001 » 01 maja 2009, 17:47

Witam dopadłem ostatnio taki oto obrotomierz elektroniczny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a94 ... 03dea.html . I tutaj moje pytanie czy da sie go jakos podlaczyc do mojego diesla? tj. 1.6 JK dodam ze alternator jest z td i jest wyprowadzenie sygnalu. Czy jest szansa podlaczenia tego bez wiekszej rzezby instalacji? pzdr i dzieki za odpowiedzi :mrgreen:

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 01 maja 2009, 18:48

Upewnij się że ten obrotomierz jest przystosowany do pobierania sygnału z alternatora albo czy ma jakąś kalibracje. Bo jeśli jest on od silnika benzynowego to będzie ostro zawyżał. Co do podłączenia to idzie od niego sporo kabli, u mnie w domu przy Oplu Astrze diesel jest dołożony podobny ale idzie do niego tylko 3 kable (plus, minus i sygnał).

Awatar użytkownika
pasiak
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pasiak » 01 maja 2009, 19:24

aldi pisze:Co do podłączenia to idzie od niego sporo kabli, u mnie w domu przy Oplu Astrze diesel jest dołożony podobny ale idzie do niego tylko 3 kable (plus, minus i sygnał).
kabli jest więcej bo idzie jeszcze + po stacyjce i podświetlenie, co do podłączenia to jak najbardziej go podłaczysz , ale nie lepiej założyć oryginalny zamiast big bena? zawsze będzie to normalniej wygladać :-|

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 01 maja 2009, 19:27

pasiak, zgadzam się parę groszy i można mieć oryginalny obrotek takie coś to zalatuje patentem z dużego , pełno jest klubowiczów co sprzedadzą z godną cenę

Awatar użytkownika
Fighter001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fighter001 » 02 maja 2009, 08:08

Big Bena mam i go nie wywale bo nie chce grzebac w zegarach zeby nic nie zepsuc ;-) no i ten obrotek mam za darmo to po co przeplacac skoro spelnial by swoja funkcje i jest dokladniejszy :?: dzisiaj podlacze na krotko zielony kabelek pod impuls z alternatora czerwony do aku na + i czarny na - i zobacze co sie bedzie dzialo :mrgreen: jesli bedzie dzialal wlasciwie to podlaczam. Prosilbym jeszcze tylko o wskazanie kabli pod kiera ktore maja plus po zaplonie gdzie moglbym podlaczyc to cudo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl