[All] Termostat a wskazania temperatury
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
wszystko zależy czy ktoś miał coś kombinowane czy nie.z tego co widzę u siebie to mam oryginalną wiązkę i na końcu jest oryginalna wtyczka i jak włączę na krótko to kręcą się dwa wiatraki na pierwszym i drugim biegu.tak samo jest jak czujnik włącza , nie widziałem u nikogo by się włączał tylko jeden wiatrak...nie wiem jak to jest w benzyniakach bo może być inaczej to rozwiązane...
- radziobiker
- Forum Audi 80
Czy to jest prawidłowe podłączenie? Bo u mnie dolny jest pusty. Pozdrawiamhudy pisze:sorry kolego trochę cie zmyliłem tym zdjęciem.to zdjęcie było zrobione jakieś 2 lata temu jak też miałem problem z wiatrakami bo mechanik je rozpiął i źle podłączył.teraz mam inaczej podpięte.a więc tak:
- dwa brązowe kable które są masa dla wiatraków mam podpięte pod tą śrubę co ty
- następnie na samej górze mam podpięte dwa cienkie kable czarno czerwone czyli plus wiatraków
- na środku mam podpięty ten co ty czyli gruby biało czerwony kabel
- na samym dole mam podpięty gruby czarno czerwony kabel
w zasadzie nie mam pojęcia jak to dokładnie działa.sprawdzałem miernikiem i na płytce wszystkie gniazda mają ze sobą połączenie...
- radziobiker
- Forum Audi 80
- radziobiker
- Forum Audi 80
- radziobiker
- Forum Audi 80
- radziobiker
- Forum Audi 80
W taki sposób działa pierwszy bieg i drugi. Czyli czujnik (ten w chłodnicy)?hudy pisze:wyciągnij sobie wtyczkę od wiatraków która jest wpięta w czujnik na dole chłodnicy (lewy dolny róg chłodnicy) w tej wtyczce są 3 wejścia.weź sobie jakiś drucik i zepnij pierwsze wejście z drugim - wtedy powinien działać 1 bieg a później pierwsze wejście z trzecim wtedy powinien działać 2 bieg...
- radziobiker
- Forum Audi 80
- radziobiker
- Forum Audi 80