Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.6TD All] Turbosprężarka, kilka pytań.

Awatar użytkownika
mrozoo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mrozoo » 09 maja 2009, 08:25

Labiel pisze:
Gosia pisze:za dziś całośc tylko 100 złotych
Kurde, jestem w szoku. A jak jak dwa lata temu byłem u pompiarza na ustanawianie kąta wtrysku to wybuliłem 70 zł i to jeszcze ustawiał mi lampą a nie zegarem. Jak by co to chyba taniej mnie wyniesie jechać do łodzi do prawdziwego speca niż dawać Audi do tych zdzierców w okolicy :-/
Gosia pisze:taka duza w srodku
No to mogła być lipa. Bo ta duża trzyma całość, łącznie z zębatką po której chodzi pasek rozrządu
Labiel proponuje samemu kupic czujnik zegarowy + przejsciowke wytoczyc u tokarza i mozna wtedy krecic ile sie chce pompa:P Kiedys umieszczalem foto z czujnikiem i wymiarami przejsciowki

Awatar użytkownika
Gosia
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gosia » 09 maja 2009, 11:00

a jak juz jesteśmy przy tej pompie i ustawieniach, jesli te wartości sa tak precyzyjne, ale fabryka daje jakąs ich rozpiętość, (miałam ponad 1 a teraz jest 0.95 i praca silnika sie zmieniła, tez słuchowo. bo i nie klepie jak wczesniej) to "chodząc" z ustawieniami po tej fabrycznej rozpiętości co mozna osiagnac?, bo on mi powiedział, zebym dzis po nocy jak odpale podjechała jeszcze na chwile do niego powiedziec jak sie zachowywał

ja przyznam, ze od kiedy kupiłam to auto, wielu niby mechaników sie tam dotykało, bez sprzętu itp. jeden po drugim poprawiał, i chyba tylko to, ze jest forum PKA80 i Wy jesteście i mogłam jakiejs wiedzy o tych dieslach liznąc, to pozwoliło mi nie dopuścic, zeby popsuli to auto do konca... tutaj gdzie teraz byłam, wszystko zupełnie inaczej, bo szczeka mi opadła jak potem w to auto wsiadłam mimo, ze ta turbina lewdo zyje a pisałam co było robione, a on mi powiedział ze teraz to dopiero połowa tego co to auto moze

Awatar użytkownika
mrozoo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mrozoo » 09 maja 2009, 14:09

jak motor jest zjechany, to sie przyspiesza kat wtrysku i lepiej z rana pali a zwlaszcza w zimie, ale po przekroczeniu pewnej wartosci glosno klepie i robi sie slaby, a jak za mocno sie opozni to chodzi mieciutko jakby w maselko bylo klepanie i trzeba czasem pokrecic dluzej

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 09 maja 2009, 18:12

mrozoo pisze:Labiel proponuje samemu kupic czujnik zegarowy + przejsciowke wytoczyc u tokarza i mozna wtedy krecic ile sie chce pompa:P Kiedys umieszczalem foto z czujnikiem i wymiarami przejsciowki
A orientujesz się ile taki zegar kosztuje? Bo obawiam się że raczej nie jest to taniocha.

Awatar użytkownika
kikut104
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kikut104 » 09 maja 2009, 19:47

Labiel, czujnik zegarowy to koszt około 45 złotych. Ja ustawiałem u siebie takim LINK
do którego dorobiłem sobie przejściówkę.

Awatar użytkownika
mrozoo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mrozoo » 09 maja 2009, 23:58

dokladnie ja uzylem jeszcze tanszego zegara:) I dziala byle zakres pomiarowy byl do 10mm:P

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 10 maja 2009, 01:16

Kurdę mać. Gdybym wiedział że są w takiej cenie to już dawno leżałby u mnie na półce. Po wypłacie będzie zamówienie i zabawa w ustawianie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TD”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl