[All] Jak zdjąć/rozebrać tablicę wskaźników?
[All] Jak zdjąć/rozebrać tablicę wskaźników?
Mam problem z błędnymi wskazaniami poziomu paliwa i temperatury cieczy chłodzącej. Wskaźniki tych dwóch raz działają a raz nie, a jak działają, to zazwyczaj pokazują błędne wskazania. Czytałem już dużo na forum o tym, co może być tego przyczyną w samych wskaźnikach. Chciałem więc je rozebrać i sprawdzić co trzeba, ale nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać. Nie chcę nic zepsuć. Czy ktoś mógł by mi więc krótko opowiedzieć co i jak trzeba po kolei zrobić i na co szczególnie uważać podczas rozkładania tablicy przyrządów?
Odkręcasz dwie śrubki na krzyżak w osłonie plastikowej pod kierownicą są widoczne od spodu, zdejmujesz górę tej osłony. Tylko uważaj, żebyś nic nie pourywał. Jak to zdejmiesz to na dole licznika masz dwie następne śrubki odkręcasz i zegary wychodzą :mrgreen:
Zegary musisz skierować szybką na dół, albo do góry (tego już nie pamiętam :roll: ) Odpinasz w zależności od licznika dwie, lub trzy kostki i wyciągasz.
Możesz, też zdjąć kierownicę wtedy jest łatwiej wyciągnąć zegary, ale bez tego tez się da...
Pierwszy raz jest najgorszy, następnym razem gwarantuje, że zajmie Ci to mniej niż 5 minut :mrgreen:
Zegary musisz skierować szybką na dół, albo do góry (tego już nie pamiętam :roll: ) Odpinasz w zależności od licznika dwie, lub trzy kostki i wyciągasz.
Możesz, też zdjąć kierownicę wtedy jest łatwiej wyciągnąć zegary, ale bez tego tez się da...
Pierwszy raz jest najgorszy, następnym razem gwarantuje, że zajmie Ci to mniej niż 5 minut :mrgreen:
- tajson0909
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80