Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ b3/b4]Wstawianie szyberdachu ,czy to się opłaca?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[ b3/b4]Wstawianie szyberdachu ,czy to się opłaca?

Post autor: M@rcus » 02 maja 2007, 11:22

Witam, mam pytanie mam w garażu kompletny szyberdach od golfa mk3 elektryczny, w mojej niuni nie ma fabrycznie szyberdachu, i pytanie czy wogóle jest sens zabawy i rezania? :-/ czy robił już to ktos? bo tutaj uszczelka jest razem z szybą i wiadomo jak nie będzie dobrze docięte to bedzie się lać woda. A wycinanie dachu i wstawianie gotowego odpada. ;-) Napewno jeszcze trzeba by zmienić tapicerkę wnętrza dachu. Pytam o rady bo ogólnie brak mi w tym aucie tego dodatku, ale czy wogóle jest to opłacalne, jakie mogą być koszty wstawiania? Dzięki za info, i mile widziane jakieś fotki z rezania takiego szyberka ;-)

Pozdrawiam M@rcus

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 02 maja 2007, 12:41

Chodzi ci o taki orginalny szyberdach jak były montowane też w adui 80?? Bo jeśli tak to szczerze mówiąc wątpie żebyś sam to zrobił. To juz chyba włatwiej byłoby wstawić nowy dach niż taki szyberdach.

viewtopic.php?t=3513&highlight=szyberdach

Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: M@rcus » 02 maja 2007, 14:26

Tak chodzi mi o orginalny szklany szyber który jest wyjęty z golfa mk3, jest to fabryczny daszek, sam napewno tego nie zrobie, ciekaw jestem czy ktoś to już przerabiał? :roll:

Misiek_Stce
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Tomasz
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: Misiek_Stce » 02 maja 2007, 14:47

M@rcus, jest to osiągalne ale w zakładach ktore specjalizują sie w zakładaniu szyberdachów do aut ktore tego nie miały. Jak zakładają do roznych aut nieorginalne szybry to napewno potrafili by załozyc do Twojej niuni szyber z mk3. Jak masz możliwosc to podjedz do takich gości i zapytaj czy by Ci ten z mk3 wsadzili. Natomiast nie wiem jak by to było z podsufitówką. Mozliwe ze Oni by przerobili tą co masz teraz lub kazali Ci kupic drugą z B3 co mialo szyberdach ale wydaje mi się ze by przerobili tyle ze za tym idą koszty. Wszystko idzie zrobic tylko musisz sie z takimi gościami dogadac. :-)

Awatar użytkownika
chips
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: chips » 02 maja 2007, 14:52

Marcus, jak będziesz w Kraśniku to podjedź do Szybexu na ul. Kolejową (dawny ogrodnik. Oni zajmują się takimi rzeczami i całkiem nieźle im to wychodzi.

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 15 cze 2011, 21:46

Odświeżę temat, czy ktoś wstawiał do siebie szyberdach?
Mam w domu kompletny szyberdach z podsufitką i innymi pierdołami i zastanawiam się, czy jest sens ciąć dach :-/ Czym to później zabezpieczyć aby nie rdzewiało?

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 15 cze 2011, 22:37

trepek pisze:Odświeżę temat, czy ktoś wstawiał do siebie szyberdach?
Mam w domu kompletny szyberdach z podsufitką i innymi pierdołami i zastanawiam się, czy jest sens ciąć dach :-/ Czym to później zabezpieczyć aby nie rdzewiało?

przecież moroonio zakładał do swojej audi szklany dach to jego podpytaj ;-)

ManiekMazowsze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ManiekMazowsze » 08 paź 2011, 23:52

Podłączam się do tematu, czy jest możliwość szyby zamiast blachy w szybrze? Chodzi mi o coś takiego, jakie ewentualne koszty przeróbki

http://archi.inosak.org/db/item1816004791_1.html

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 10:39 przez ManiekMazowsze, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro

Post autor: IC69 » 09 paź 2011, 10:38

ManiekMazowsze pisze:czy jest możliwość szyby zamiast blachy w szybrze?
Wszystko zależy od tego, czy ta szyba ma identyczne wymiary jak blaszana pokrywa.

ManiekMazowsze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ManiekMazowsze » 09 paź 2011, 11:38

i tu jest problem, bo wydaje mi się, że b3 mialo inne wymiary szybra niz b4, albo jestem w błędzie

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 09 paź 2011, 13:03

jezeli potrzebne wymiary w b4 to moke zerknac dla zainteresowanych
wymiar szybra i wneki

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro

Post autor: IC69 » 09 paź 2011, 13:27

ManiekMazowsze pisze:b3 mialo inne wymiary szybra niz b4, albo jestem w błędzie
Jeżeli chodzi o Sedana, to chyba były identyczne, problem jest z Avantem.

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 20 paź 2011, 17:20

witanko !wswoim pędziwiatrze w tym roku zamontowałem szyberdach .z czego on był niewiem znalazłem u kumpla i w jeden dzien zamontowalismy.jest on tylko uchylny bezkorbek czy silniczków.
powiem tak najpierwwybadaj miejsce dokładnie gdzie ciac dziure , biorac pod uwage lampke w dachu musi byc nieco przesuniety w tył inaczej bedziesz miał w oknie dachu odstajacy od reszty profil lampki a do tego bedziesz widział wnetrze lampki od zewnatrz .potem zbadaj wysokosc srubek które bedą skrecac obie czesci szybera do kupy czyli czesc zewnetrzna co bedzie na dachu z czescia wewnetrzna.potem tezzbadaj ogólnie grubosccałej podsufitki i wszystkiego .
co do samej roboty polecam zdemontowac podsufitke potem wyciac dziure w samym dachu potem zamontowac sufit i dopiero ciac dziure w papierze .
jak bedzieszrobił elektryczny to i tak podsufitke musisz zmienic bo mechanizm chyba nie wejdzie.
do ciecia utrzyj najpierw wiertarki małyotworek potem wyrzynarka z koncówka do metalu tarcza nie tnij bo naruszysz do reszty ocynk.
zostaje kwestja kształtu i wymiaru okna ja miałem orginalny papierowy wzornik wg którego narysowałem na dachu linie szybera i ciałem.
lepiej wytnij ciasniej zawsze mozna doszlifowac pilnikiem .nie załuj kleju do szyb jako uszczelnienia ,powinnestam jeszcze miec dwie uszczelki gumowe u mnie były

ale zastanów sie czy naprawde chcesz szybera??
ja nie załuje mam ciszej i to duzo w czasie jazdy i i napostoju jak w lato autko stoi pod pracajak jest uchylony to tak sie nie nagrzewa w srodku wszystko .

w wekeend jak nie zapomne to zrobie jaka fotke jak to wyszło tylko napiszmi na prv

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl