[ b3/b4]Wstawianie szyberdachu ,czy to się opłaca?
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[ b3/b4]Wstawianie szyberdachu ,czy to się opłaca?
Witam, mam pytanie mam w garażu kompletny szyberdach od golfa mk3 elektryczny, w mojej niuni nie ma fabrycznie szyberdachu, i pytanie czy wogóle jest sens zabawy i rezania? czy robił już to ktos? bo tutaj uszczelka jest razem z szybą i wiadomo jak nie będzie dobrze docięte to bedzie się lać woda. A wycinanie dachu i wstawianie gotowego odpada. Napewno jeszcze trzeba by zmienić tapicerkę wnętrza dachu. Pytam o rady bo ogólnie brak mi w tym aucie tego dodatku, ale czy wogóle jest to opłacalne, jakie mogą być koszty wstawiania? Dzięki za info, i mile widziane jakieś fotki z rezania takiego szyberka
Pozdrawiam M@rcus
Pozdrawiam M@rcus
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Chodzi ci o taki orginalny szyberdach jak były montowane też w adui 80?? Bo jeśli tak to szczerze mówiąc wątpie żebyś sam to zrobił. To juz chyba włatwiej byłoby wstawić nowy dach niż taki szyberdach.
viewtopic.php?t=3513&highlight=szyberdach
viewtopic.php?t=3513&highlight=szyberdach
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
M@rcus, jest to osiągalne ale w zakładach ktore specjalizują sie w zakładaniu szyberdachów do aut ktore tego nie miały. Jak zakładają do roznych aut nieorginalne szybry to napewno potrafili by załozyc do Twojej niuni szyber z mk3. Jak masz możliwosc to podjedz do takich gości i zapytaj czy by Ci ten z mk3 wsadzili. Natomiast nie wiem jak by to było z podsufitówką. Mozliwe ze Oni by przerobili tą co masz teraz lub kazali Ci kupic drugą z B3 co mialo szyberdach ale wydaje mi się ze by przerobili tyle ze za tym idą koszty. Wszystko idzie zrobic tylko musisz sie z takimi gościami dogadac.
-
- Forum Audi 80
Podłączam się do tematu, czy jest możliwość szyby zamiast blachy w szybrze? Chodzi mi o coś takiego, jakie ewentualne koszty przeróbki
http://archi.inosak.org/db/item1816004791_1.html
Pozdrawiam
http://archi.inosak.org/db/item1816004791_1.html
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 10:39 przez ManiekMazowsze, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
witanko !wswoim pędziwiatrze w tym roku zamontowałem szyberdach .z czego on był niewiem znalazłem u kumpla i w jeden dzien zamontowalismy.jest on tylko uchylny bezkorbek czy silniczków.
powiem tak najpierwwybadaj miejsce dokładnie gdzie ciac dziure , biorac pod uwage lampke w dachu musi byc nieco przesuniety w tył inaczej bedziesz miał w oknie dachu odstajacy od reszty profil lampki a do tego bedziesz widział wnetrze lampki od zewnatrz .potem zbadaj wysokosc srubek które bedą skrecac obie czesci szybera do kupy czyli czesc zewnetrzna co bedzie na dachu z czescia wewnetrzna.potem tezzbadaj ogólnie grubosccałej podsufitki i wszystkiego .
co do samej roboty polecam zdemontowac podsufitke potem wyciac dziure w samym dachu potem zamontowac sufit i dopiero ciac dziure w papierze .
jak bedzieszrobił elektryczny to i tak podsufitke musisz zmienic bo mechanizm chyba nie wejdzie.
do ciecia utrzyj najpierw wiertarki małyotworek potem wyrzynarka z koncówka do metalu tarcza nie tnij bo naruszysz do reszty ocynk.
zostaje kwestja kształtu i wymiaru okna ja miałem orginalny papierowy wzornik wg którego narysowałem na dachu linie szybera i ciałem.
lepiej wytnij ciasniej zawsze mozna doszlifowac pilnikiem .nie załuj kleju do szyb jako uszczelnienia ,powinnestam jeszcze miec dwie uszczelki gumowe u mnie były
ale zastanów sie czy naprawde chcesz szybera??
ja nie załuje mam ciszej i to duzo w czasie jazdy i i napostoju jak w lato autko stoi pod pracajak jest uchylony to tak sie nie nagrzewa w srodku wszystko .
w wekeend jak nie zapomne to zrobie jaka fotke jak to wyszło tylko napiszmi na prv
powiem tak najpierwwybadaj miejsce dokładnie gdzie ciac dziure , biorac pod uwage lampke w dachu musi byc nieco przesuniety w tył inaczej bedziesz miał w oknie dachu odstajacy od reszty profil lampki a do tego bedziesz widział wnetrze lampki od zewnatrz .potem zbadaj wysokosc srubek które bedą skrecac obie czesci szybera do kupy czyli czesc zewnetrzna co bedzie na dachu z czescia wewnetrzna.potem tezzbadaj ogólnie grubosccałej podsufitki i wszystkiego .
co do samej roboty polecam zdemontowac podsufitke potem wyciac dziure w samym dachu potem zamontowac sufit i dopiero ciac dziure w papierze .
jak bedzieszrobił elektryczny to i tak podsufitke musisz zmienic bo mechanizm chyba nie wejdzie.
do ciecia utrzyj najpierw wiertarki małyotworek potem wyrzynarka z koncówka do metalu tarcza nie tnij bo naruszysz do reszty ocynk.
zostaje kwestja kształtu i wymiaru okna ja miałem orginalny papierowy wzornik wg którego narysowałem na dachu linie szybera i ciałem.
lepiej wytnij ciasniej zawsze mozna doszlifowac pilnikiem .nie załuj kleju do szyb jako uszczelnienia ,powinnestam jeszcze miec dwie uszczelki gumowe u mnie były
ale zastanów sie czy naprawde chcesz szybera??
ja nie załuje mam ciszej i to duzo w czasie jazdy i i napostoju jak w lato autko stoi pod pracajak jest uchylony to tak sie nie nagrzewa w srodku wszystko .
w wekeend jak nie zapomne to zrobie jaka fotke jak to wyszło tylko napiszmi na prv