Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[ b3/b4]Wstawianie szyberdachu ,czy to się opłaca?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[ b3/b4]Wstawianie szyberdachu ,czy to się opłaca?

Post autor: M@rcus » 02 maja 2007, 11:22

Witam, mam pytanie mam w garażu kompletny szyberdach od golfa mk3 elektryczny, w mojej niuni nie ma fabrycznie szyberdachu, i pytanie czy wogóle jest sens zabawy i rezania? :-/ czy robił już to ktos? bo tutaj uszczelka jest razem z szybą i wiadomo jak nie będzie dobrze docięte to bedzie się lać woda. A wycinanie dachu i wstawianie gotowego odpada. ;-) Napewno jeszcze trzeba by zmienić tapicerkę wnętrza dachu. Pytam o rady bo ogólnie brak mi w tym aucie tego dodatku, ale czy wogóle jest to opłacalne, jakie mogą być koszty wstawiania? Dzięki za info, i mile widziane jakieś fotki z rezania takiego szyberka ;-)

Pozdrawiam M@rcus

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 02 maja 2007, 12:41

Chodzi ci o taki orginalny szyberdach jak były montowane też w adui 80?? Bo jeśli tak to szczerze mówiąc wątpie żebyś sam to zrobił. To juz chyba włatwiej byłoby wstawić nowy dach niż taki szyberdach.

viewtopic.php?t=3513&highlight=szyberdach

Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: M@rcus » 02 maja 2007, 14:26

Tak chodzi mi o orginalny szklany szyber który jest wyjęty z golfa mk3, jest to fabryczny daszek, sam napewno tego nie zrobie, ciekaw jestem czy ktoś to już przerabiał? :roll:

Misiek_Stce
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Tomasz
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: Misiek_Stce » 02 maja 2007, 14:47

M@rcus, jest to osiągalne ale w zakładach ktore specjalizują sie w zakładaniu szyberdachów do aut ktore tego nie miały. Jak zakładają do roznych aut nieorginalne szybry to napewno potrafili by załozyc do Twojej niuni szyber z mk3. Jak masz możliwosc to podjedz do takich gości i zapytaj czy by Ci ten z mk3 wsadzili. Natomiast nie wiem jak by to było z podsufitówką. Mozliwe ze Oni by przerobili tą co masz teraz lub kazali Ci kupic drugą z B3 co mialo szyberdach ale wydaje mi się ze by przerobili tyle ze za tym idą koszty. Wszystko idzie zrobic tylko musisz sie z takimi gościami dogadac. :-)

Awatar użytkownika
chips
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: chips » 02 maja 2007, 14:52

Marcus, jak będziesz w Kraśniku to podjedź do Szybexu na ul. Kolejową (dawny ogrodnik. Oni zajmują się takimi rzeczami i całkiem nieźle im to wychodzi.

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 15 cze 2011, 21:46

Odświeżę temat, czy ktoś wstawiał do siebie szyberdach?
Mam w domu kompletny szyberdach z podsufitką i innymi pierdołami i zastanawiam się, czy jest sens ciąć dach :-/ Czym to później zabezpieczyć aby nie rdzewiało?

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 15 cze 2011, 22:37

trepek pisze:Odświeżę temat, czy ktoś wstawiał do siebie szyberdach?
Mam w domu kompletny szyberdach z podsufitką i innymi pierdołami i zastanawiam się, czy jest sens ciąć dach :-/ Czym to później zabezpieczyć aby nie rdzewiało?

przecież moroonio zakładał do swojej audi szklany dach to jego podpytaj ;-)

ManiekMazowsze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ManiekMazowsze » 08 paź 2011, 23:52

Podłączam się do tematu, czy jest możliwość szyby zamiast blachy w szybrze? Chodzi mi o coś takiego, jakie ewentualne koszty przeróbki

http://archi.inosak.org/db/item1816004791_1.html

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 10:39 przez ManiekMazowsze, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro

Post autor: IC69 » 09 paź 2011, 10:38

ManiekMazowsze pisze:czy jest możliwość szyby zamiast blachy w szybrze?
Wszystko zależy od tego, czy ta szyba ma identyczne wymiary jak blaszana pokrywa.

ManiekMazowsze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ManiekMazowsze » 09 paź 2011, 11:38

i tu jest problem, bo wydaje mi się, że b3 mialo inne wymiary szybra niz b4, albo jestem w błędzie

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 09 paź 2011, 13:03

jezeli potrzebne wymiary w b4 to moke zerknac dla zainteresowanych
wymiar szybra i wneki

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro

Post autor: IC69 » 09 paź 2011, 13:27

ManiekMazowsze pisze:b3 mialo inne wymiary szybra niz b4, albo jestem w błędzie
Jeżeli chodzi o Sedana, to chyba były identyczne, problem jest z Avantem.

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 20 paź 2011, 17:20

witanko !wswoim pędziwiatrze w tym roku zamontowałem szyberdach .z czego on był niewiem znalazłem u kumpla i w jeden dzien zamontowalismy.jest on tylko uchylny bezkorbek czy silniczków.
powiem tak najpierwwybadaj miejsce dokładnie gdzie ciac dziure , biorac pod uwage lampke w dachu musi byc nieco przesuniety w tył inaczej bedziesz miał w oknie dachu odstajacy od reszty profil lampki a do tego bedziesz widział wnetrze lampki od zewnatrz .potem zbadaj wysokosc srubek które bedą skrecac obie czesci szybera do kupy czyli czesc zewnetrzna co bedzie na dachu z czescia wewnetrzna.potem tezzbadaj ogólnie grubosccałej podsufitki i wszystkiego .
co do samej roboty polecam zdemontowac podsufitke potem wyciac dziure w samym dachu potem zamontowac sufit i dopiero ciac dziure w papierze .
jak bedzieszrobił elektryczny to i tak podsufitke musisz zmienic bo mechanizm chyba nie wejdzie.
do ciecia utrzyj najpierw wiertarki małyotworek potem wyrzynarka z koncówka do metalu tarcza nie tnij bo naruszysz do reszty ocynk.
zostaje kwestja kształtu i wymiaru okna ja miałem orginalny papierowy wzornik wg którego narysowałem na dachu linie szybera i ciałem.
lepiej wytnij ciasniej zawsze mozna doszlifowac pilnikiem .nie załuj kleju do szyb jako uszczelnienia ,powinnestam jeszcze miec dwie uszczelki gumowe u mnie były

ale zastanów sie czy naprawde chcesz szybera??
ja nie załuje mam ciszej i to duzo w czasie jazdy i i napostoju jak w lato autko stoi pod pracajak jest uchylony to tak sie nie nagrzewa w srodku wszystko .

w wekeend jak nie zapomne to zrobie jaka fotke jak to wyszło tylko napiszmi na prv

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl