Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[B4 2,3 NG] Gdzie podpiąć TPS od centralki gazowej?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
kamien
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2,3 NG] Gdzie podpiąć TPS od centralki gazowej?

Post autor: kamien » 08 lip 2009, 22:23

Witam, dzis zauwazylem ze w ogole nie mam podlaczonego do centralki gazowej TPS ( sterownik Stag 2l - kabel koloru fioletowego) Gdzie mam go podlączyc?

Awatar użytkownika
koniu03
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: koniu03 » 10 lip 2009, 22:42

siemka mialem u siebie podobny problem choc mam zalozone Bingo M, jednak z tego co sie orientuje to sterownik stag jest nic nie wart, nawet pod komputer nie mozna go podlaczyc wiec nie wiem czy jest sens podpinac TPS jezeli sterownika i tak nie ustawisz pod TPS-a a jest ich do wyboru az 6 w zaleznosci od sposoby przekazywania impulsu polozenia przepustnicy, wiec radze zalozyc Bingo M wraz z silniczkiem krokowym, co daje lepsza dynamike silnika i mniejsze spalanie.

kamien
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamien » 12 lip 2009, 00:18

Własnie koncze doprowadzanie auta do porzadku po nieumiejetnym zalozeniu gazu przez pseudogaziarzy i w przyszlym tyg planuje zalozyc elektryke Bingo M. Powiedz mi prosze gdzie masz podlaczony TPS i jesli moglbys podeslac mi jakies fotki motoru i podlaczenie instalacji.

Awatar użytkownika
koniu03
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: koniu03 » 12 lip 2009, 01:21

sam masz zamiar zakladac bingo?? szczerze mowiac przewod od TPS mam owiniety o przewod zaplonowy od cewki, poniewaz zaden z trzech kabelkow od czujnika polozenia przepustnicy nie dawal sygnalow, a w kompie ustawilem na "brak TPS" i jest git na wyswietlaczu dziala bez zarzutow, ale mozesz poprobowac u siebie, bo z tego co pamietam jak kupilem autko przewod TPS byl podlaczony pod granatowy z czarnym paskiem. co do fotek podlaczenia nie wiem czy cos ci to pomoze bo mam wszystko w peszlach pochowane.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 12 lip 2009, 12:40

W NG nie ma czegoś takiego jak TPS, chyba że te dwa czujniki zamknięcia przepustnic i maksymalnego otwarcia drugiej przepustnicy potraktować jako TPS. Tylko czy w ustawieniach tych sterowników jest opcja która obsługuje takie nie-potencjometryczne czujniki :?:

Awatar użytkownika
koniu03
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: koniu03 » 12 lip 2009, 20:25

widzisz aldi tego wlasnie nie wiedzialem ze sa dwa czujniki, jednak podpinajac pod kazdy przedow na biegu jalowym nie otrzymalem aby komputer uwazal TPS jako zamkniety czyli wylaczony, a gdy podpialem go razczej owinalem pod przewod wysokiego napiecia komputer osiagal dobre dane

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl