Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2,3 NG] Gdzie podpiąć TPS od centralki gazowej?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
kamien
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2,3 NG] Gdzie podpiąć TPS od centralki gazowej?

Post autor: kamien » 08 lip 2009, 22:23

Witam, dzis zauwazylem ze w ogole nie mam podlaczonego do centralki gazowej TPS ( sterownik Stag 2l - kabel koloru fioletowego) Gdzie mam go podlączyc?

Awatar użytkownika
koniu03
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: koniu03 » 10 lip 2009, 22:42

siemka mialem u siebie podobny problem choc mam zalozone Bingo M, jednak z tego co sie orientuje to sterownik stag jest nic nie wart, nawet pod komputer nie mozna go podlaczyc wiec nie wiem czy jest sens podpinac TPS jezeli sterownika i tak nie ustawisz pod TPS-a a jest ich do wyboru az 6 w zaleznosci od sposoby przekazywania impulsu polozenia przepustnicy, wiec radze zalozyc Bingo M wraz z silniczkiem krokowym, co daje lepsza dynamike silnika i mniejsze spalanie.

kamien
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamien » 12 lip 2009, 00:18

Własnie koncze doprowadzanie auta do porzadku po nieumiejetnym zalozeniu gazu przez pseudogaziarzy i w przyszlym tyg planuje zalozyc elektryke Bingo M. Powiedz mi prosze gdzie masz podlaczony TPS i jesli moglbys podeslac mi jakies fotki motoru i podlaczenie instalacji.

Awatar użytkownika
koniu03
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: koniu03 » 12 lip 2009, 01:21

sam masz zamiar zakladac bingo?? szczerze mowiac przewod od TPS mam owiniety o przewod zaplonowy od cewki, poniewaz zaden z trzech kabelkow od czujnika polozenia przepustnicy nie dawal sygnalow, a w kompie ustawilem na "brak TPS" i jest git na wyswietlaczu dziala bez zarzutow, ale mozesz poprobowac u siebie, bo z tego co pamietam jak kupilem autko przewod TPS byl podlaczony pod granatowy z czarnym paskiem. co do fotek podlaczenia nie wiem czy cos ci to pomoze bo mam wszystko w peszlach pochowane.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 12 lip 2009, 12:40

W NG nie ma czegoś takiego jak TPS, chyba że te dwa czujniki zamknięcia przepustnic i maksymalnego otwarcia drugiej przepustnicy potraktować jako TPS. Tylko czy w ustawieniach tych sterowników jest opcja która obsługuje takie nie-potencjometryczne czujniki :?:

Awatar użytkownika
koniu03
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: koniu03 » 12 lip 2009, 20:25

widzisz aldi tego wlasnie nie wiedzialem ze sa dwa czujniki, jednak podpinajac pod kazdy przedow na biegu jalowym nie otrzymalem aby komputer uwazal TPS jako zamkniety czyli wylaczony, a gdy podpialem go razczej owinalem pod przewod wysokiego napiecia komputer osiagal dobre dane

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl