[B4 2,3 NG] Gdzie podpiąć TPS od centralki gazowej?
[B4 2,3 NG] Gdzie podpiąć TPS od centralki gazowej?
Witam, dzis zauwazylem ze w ogole nie mam podlaczonego do centralki gazowej TPS ( sterownik Stag 2l - kabel koloru fioletowego) Gdzie mam go podlączyc?
siemka mialem u siebie podobny problem choc mam zalozone Bingo M, jednak z tego co sie orientuje to sterownik stag jest nic nie wart, nawet pod komputer nie mozna go podlaczyc wiec nie wiem czy jest sens podpinac TPS jezeli sterownika i tak nie ustawisz pod TPS-a a jest ich do wyboru az 6 w zaleznosci od sposoby przekazywania impulsu polozenia przepustnicy, wiec radze zalozyc Bingo M wraz z silniczkiem krokowym, co daje lepsza dynamike silnika i mniejsze spalanie.
sam masz zamiar zakladac bingo?? szczerze mowiac przewod od TPS mam owiniety o przewod zaplonowy od cewki, poniewaz zaden z trzech kabelkow od czujnika polozenia przepustnicy nie dawal sygnalow, a w kompie ustawilem na "brak TPS" i jest git na wyswietlaczu dziala bez zarzutow, ale mozesz poprobowac u siebie, bo z tego co pamietam jak kupilem autko przewod TPS byl podlaczony pod granatowy z czarnym paskiem. co do fotek podlaczenia nie wiem czy cos ci to pomoze bo mam wszystko w peszlach pochowane.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH