[B3 1.8] Problem z gazem-mieszalnik
[B3 1.8] Problem z gazem-mieszalnik
Witam, dziwna rzecz się u mnie dzieje w aucie. Co prawda stało ostatnio trochę-głównie w zimę, no i po odpaleniu kilkukrotnym zauważyłem, że po zgaszeniu auta z mieszalnika-z dolnej części-tam jest taki mały otwór-wydobywa się gaz-syczy delikatnie. Problem samoczynnie ustaje po jakichś 5-ciu minutach, aż do następnego odpalenia auta-gdy zgaszę-znów się to powtarza.
Nie wiem o co chodzi, podejrzewałem elektrozawór-ze po długim przestoju po prostu zaczął szwankować-ale nie wiem czy wlaśnie tam leży problem. Czysciłem na razie styki ale nic. I po co jest wogóle ten mały otwór na dole mieszalnika?
Pozdrawiam!
Nie wiem o co chodzi, podejrzewałem elektrozawór-ze po długim przestoju po prostu zaczął szwankować-ale nie wiem czy wlaśnie tam leży problem. Czysciłem na razie styki ale nic. I po co jest wogóle ten mały otwór na dole mieszalnika?
Pozdrawiam!
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Na pewno masz na myśli mieszalnik? A nie chodzi Ci przypadkiem o reduktor (parownik)? Przy mieszalniku (mikserze) nie ma żadnych elektrozaworów. Jeśli jednak mowa o reduktorze to najprawdopodobniej zgubiłeś zaślepkę otworu, którym spuszcza się oleistą maź pozostałą po destylacji gazu, a która to zbiera się właśnie w reduktorze i jak nie jest regularnie zlewana to potrafi przyczynić się do szybszego zużycia membran zimą.